4,7 milions per la nova biblioteca de Les Clarisses d’Arenys de Mar
Notícies relacionades
4,7 milions per la nova biblioteca de Les Clarisses d’Arenys de Mar

4,7 milions per la nova biblioteca de Les Clarisses d’Arenys de Mar

L’excepcionalitat de la inversió fa incrementar el pressupost municipal d’Arenys pel 2022 fins els 23 milions

4.733.542,09 euros és una partida pressupostària molt gran. Totalment excepcional per un Ajuntament d’un municipi com Arenys de Mar. Però és la partida necessària per l’obra de la nova biblioteca de les Clarisses. El pressupost d’inversions de la localitat per aquest any puja fins els 23 milions amb un augment de 4,7 corresponents, fil per randa, a la construcció de l’equipament cultural a l’antinc convent. Un projecte anhelat del que s’ha parlat i debatut durant anys.

La inversió de 4,7 milions ha de permetre que el projecte de la nova biblioteca es pasmi. L'obra de la nova biblioteca recupera i s'estructura sobre els murs de l'antic convent i proposa nous espais i noves cobertes. El projecte preveu diversos nivells i plantes on s'organitzen els espais d'atenció al públic, aules d'estudi i lectura, espais de treball, arxiu i despatxos. El nou edifici acollirà el Centre Salvador Espriu, actualment situat a l'edifici Sert, i també podrà dedicar tot un espai de consulta i treball amb els fons d'autors locals. 

La compra de les Clarisses per part de l'Ajuntament es va concretar a l'octubre de 2017, després de 10 anys de negociacions amb el Bisbat de Girona i les monges Clarisses. L'operació va costar 1,3 milions d'euros a les arques municipals. Pel que fa al concurs arquitectònic per a la rehabilitació de l'antic convent i transformació en biblioteca, s'hi van presentar 22 equips. 

L'interior de la biblioteca de Les Clarisses

L'interior de la biblioteca de Les Clarisses

Com serà la biblioteca?

La biblioteca es proposa que estigui distribuida a l'edifici existent -la nau principal i les dues ales laterals- configurant espais tancats destinats als usos específics amb un major grau de recolliment i silenci. L'ampliació  es farà amb un gran espai central, diàfan i dinàmic, que es proposa destinar la  planta baixa a zona d’accés i àrea de revistes i música, mentre que les seves plataformes a planta 1 i 2 es destinen al fons general amb un caràcter d’espai obert. Actua de distribuïdor de totes les zones perimetrals i conté les circulacions verticals: dues escales i un ascensor.

El projecte fa especial atenció a l'eficiència energètica i el cicle vida dels materials de la nova edificació. En aquesta línia minimitza la demanda energètica mitjançant l'ús dels recursos naturals, tant per l'aprofitament del sol, l'aprofitament del vent (ventilació natural) i l'aprofitament de la vegetació i altres sistemes d'equilibri tèrmic i geotèrmi.

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Caram! Fa 12 dies
¿I no li sortiria més barat, a l'Ajuntament d'Arenys, donar diners als lectors per tal que es puguin comprar tots els llibres que necessitin?
Transcripció Fa 12 dies
Transcripció d'un comunicat de premsa.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive