Emma Teixidó

17 municipis vetllen pels col·lectius amb risc d’exclusió laboral

Una guia de recursos i l'atenció de tècnics especialitzats són els objectius del projecte

Un projecte impulsat per 17 municipis del Maresme atendrà a persones en situació d'atur i recerca d'ocupació dels col·lectius amb risc d'exclusió laboral. Els immigrants, les dones, els discapacitats, els joves que s'introdueixen al mercat de treball i els majors de 45 anys són el punt de mira d'aquest projecte. Les accions que es tiraran endavant són la publicació d'una Guia de Recursos d'àmbit comarcal i provincial i donar recolzament als tècnics locals d'ocupació amb una atenció directa als col·lectius de risc d'exclusió sociolaboral.

El projecte, liderat per l'Ajuntament d'Argentona, va celebrar el passat dimecres 6 de juliol una reunió de treball on hi van participar els tècnics responsables de l'àrea de promoció econòmica de cada consistori, representants dels sindicats de Comissions Obreres i UGT i dos representants del Consell Comarcal del Maresme. La iniciativa va començar l'any passat amb 5 municipis adherits (Malgrat, Tordera, Premià de Dalt, Montgat i Argentona), mentre que el nombre ha crescut aquest any fins arribar als 17 (Alella, Arenys de Munt, Argentona, Caldes d'Estrac, Canet, Calella, Canet, El Masnou, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar).

La Guia de Recursos podria publicar-se a finals del mes de febrer, mentre que l'atenció dels tècnics de reforç es produirà un cop per setmana a cada un dels municipis participants després de contractar a 4 tècnics que actuaran en les zones repartides entre l'alt i el baix Maresme.

La propera reunió de treball està prevista de cara a la primera setmana de setembre. El projecte col·lectiu té un cost total de 30mil euros que arriben, en part, subvencionats per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive