Imatge del manifest.
Imatge del manifest.

Redacció

Manifest d'Òmnium Maresme en motiu de la Diada Nacional de Catalunya de 2023

El Manifest que l'entitat Òmnium Maresme va fer per la Diada Nacional de Catalunya.

MARESME GENERIC HORIT
 

Manifest d’Òmnium Maresme en motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2023 llegit a l’ofrena floral a Rafael Casanova acompanyats per representants de les entitats mataronines adherides: Agrupació Musical del Maresme, Amics de la Ciutat de Mataró, Associació d’Amics de l’Escola Pia al Senegal, Associació d'Amics de la República Dominicana, Associació Mataró Cultural, Associació Mataró ens Mou, Associació de Veïns i Veïnes del Pati Can Marchal Eixample, Associació de Veïns i Veïnes Peramàs-Esmandies, Capgrossos de Mataró, Club d'Opinió Jaume Llavina, Cor Madrigalista de Mataró, Escola Sol-Ixent, Foment Mataroní, Fundació Iluro, Grup d'Història del Casal, Moviment Educatiu del Maresme, Penya Barcelonista de Mataró, Plataforma per la Llengua i Unió de Cooperadors de Mataró.

En la Diada Nacional de Catalunya, Òmnium Maresme i les entitats adherides, reivindiquem un mur indestructible davant els discursos d’odi i l’extrema dreta. Amb la conjuntura actual, resulta imprescindible enfortir-nos arreu per construir un front comú en defensa dels drets civils, lingüístics i polítics.

Davant l’augment del vot a l’extrema dreta, les entitats de la societat civil no podem abaixar els braços. Cal seguir teixint espais i aliances que siguin un refugi davant l’odi i una eina de combat contra la violència, la demagògia i la polarització. Volem que Mataró sigui una ciutat oberta i les seves places i carrers, punts de trobada de tots elsseus veïns i veïnes.

Reivindiquem el català com a llengua pròpia de Catalunya i la importància del sistema educatiu català amb la immersió lingüística com a eina de cohesió social.

Per això denunciem les ingerències dels tribunals contra la llengua i el model d’escola catalana i tots aquells que amenacen en trencar-lo com a manera d’atomitzar la societat catalana atacant el principal factor d’aprenentatge itransmissió del català.

Veiem com els mateixos que ataquen la llengua arreu dels Països Catalans avancenatacant també la cultura catalana amb censura d’artistes i espectacles que els resulten incòmodes. És inadmissible.

Denunciem que l’Estat espanyol, lluny de garantir els drets fonamentals, mobilitzi tota la seva maquinària repressiva per perseguir la dissidència política i negui a la societat catalana el dret a decidir políticament el seu futur. Ho hem vist amb les greus infiltracions policials en les organitzacions juvenils amb mètodes propis de la lluita antiterrorista per espiar i perseguir el jovent compromès i mobilitzat del país, o amb l’espionatge a polítics i activistes destapat en el cas del catalangate o amb més de 4.200 represaliats per defensar l’independentisme i el dret a l’autodeterminació.

Mostres clares d’una sistemàtica vulneració dels drets fonamentals davant la dissidència política.

Per dret a l’autodeterminació, pel lliure exercici dels drets civils i polítics, per una societat diversa i cohesionada i en la defensa de la cultura i la llengua catalana.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive