Des de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró hem cregut oportú aclarir els molts dubtes que està generant l’entrada en vigor de la Llei 34/2006 de 30 d’octubre d’Accés a les professions d’Advocat i Procurador.
Aquesta Llei que entrarà en vigor el proper 31 d’aquest mes d’octubre de 2011, ha establert uns requisits específics per a l’exercici professional d’advocat concretats en l’exigència d’un títol professional. Aquest es podrà obtenir amb la realització d’un màster, que en el nostre cas, hem organitzat juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compleix amb els tres requisits fixats per la Llei:1/Realització d’un curs formatiu posterior a la graduació en dret, específic per adquirir competències concretes.2/Desenvolupament d’un període de pràctiques externes.3/Avaluació de la aptitud professional prèvia a la col·legiació.
El Reial Decret 775/2011 de 3 de juliol pel qual s’aprova el Reglament que desenvolupa la indicada Llei d’Accés, preveu un règim transitori amb tres supòsits en els quals no els són exigibles als Llicenciats o graduats en dret els anteriors requisits:
A qui ja estigui col·legiat a un Col·legi d’Advocats o Procuradors, bé sigui com a exercent o com no a exercent, en el moment de l’entrada en vigor de la Llei d’Accés, és a dir, abans del 31/10/2011.
Els qui en l’actualitat no estiguin col·legiats, però abans del 31/10/2011, van estar col·legiats durant un any com a mínim, bé sigui de forma continuada o no, com a exercents o com a no exercents, en un Col·legi Professional d’Advocats o Procuradors podran reincorporar-se al col·legi com a exercents o no exercents, sense haver de complir amb els anteriors requisits.
Els qui en el moment de l’entrada en vigor de la Llei d’Accés, hagin obtingut el títol universitari de Llicenciat o Graduat en Dret i no estiguin compresos en l’apartat anterior, disposaran d’un termini de dos anys comptadors des de l’entrada en vigor de la Llei d’Accés (és a dir fins el 31/10/2013), per a col·legiar-se com exercents o no exercents.
En aquest cas, és imprescindible haver sol.licitat i liquidat els drets del títol.
D’altra banda, un cop col·legiat, si s’ha triat el Col·legi de Mataró, per poder ingressar en les llistes del Torn d’Ofici, és imprescindible bé tenir més de tres anys de col·legiació o bé haver passat amb èxit el curs inicial de l’Escola de Pràctica Jurídica Pep Manté i Spà de Mataró, i haver aprovat les proves DAP habilitadores per al Torn d’Ofici. Aquest curs, té una durada d’un any i combina tant la formació pràctica en l’aula com la pràctica professional mitjançant tutories en despatxos d’advocats del nostre partit judicial.
Per a més informació sobre el Màster en Accés a l’Advocacia organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró i la Universitat Autònoma de Barcelona, i el Curs Inicial de l’Escola de Pràctica Jurídica Pep Manté i Spà de Mataró, podeu posar-vos en contacte amb aquest Col·legi d’Advocats al telèfon 937415444, c/ Méndez Nuñez S/N de Mataró i a través de la web (www.icamat.cat)
Comentaris