Capgros.com

Les Santes s'estiren

La programació comença el dia 19 de juliol amb actes destacats com La Gegantada, l'espectacle 'Morir a Bagdad' o el concert d'orgue a Santa Maria

L'espectacle teatral col·lectiu 'Morir a Bagdad' sobre la guerra de l'Iraq, un ral·li fotogràfic de Santes, la potenciació i la nova ubicació de la Nit Eròtica i una adaptació per a la canalla del Desvetllament Bellugós i el Correfoc són alguns dels actes nous del programa de les Santes d'enguany, que se celebraran del 18 al 29 de juliol.
En la presentació del programa, el director del Patronat, Toni Cabré, va destacar el caràcter participatiu de la Festa Major, que es manifesta en un increment de l'oferta d'activitats organitzades per entitats, associacions i col·lectius populars. Entre aquests actes s'inclou la segona edició de la Mostra de les Arts del carrer Sant Pere més Alt, la Sardinada Flamenca que organitza l'Arcàdia o el mateix espectacle Morir a Bagdad, a càrrec de Teatre per la Pau. La revista Mataró Report hi contribueix amb un recorregut per l'orgue de Santa Maria i un concert a càrrec de Raúl Prieto, el dia 19 de juliol.
El programa es completa amb els actes tradicionals com el Sarau, la Nit Boja, l'Ofici, el Concert al Parc Central –que aquest any comptarà amb el grup La Cabra Mecánica–, i les habituals activitats infantils i esportives.

El cartell

Els rellotges de Les Santes de J. M. Calleja no tenen agulles. Per què? "El temps de festa és un temps fora del temps. Un temps no cronometrable", explica Calleja. Aquest és el joc que proposa l'artista que d'una manera sintètica i explícita ha volgut reflectir la festa a través de la "no pressa", del gaudi del temps. Un temps que en l'obra del mataroní està regat per una pluja de colors. "La pluja té tots els significats. Té a veure amb el moviement, amb el foc, amb les olors, o fins i tot de sabors de Les Santes. Aquestes espurnes estan relacionades amb els cinc sentits". L'autor s'ha mostrat satisfet amb el resultat de l'obra i confia que pugui tenir una bona acollida en el conjunt dels mataronins. "Si l'espectador comparteix el meu entusiasme, doncs fantàstic. Espero que agradi, però en més de cent mil persones hi haurà opinions de totes menes", comenta l'autor.

El director del Patronat Municipal de Cultura, Toni Cabré, ha elogiat la trajectòria de l'autor del cartell de Les Santes. "És un artista provocatiu, suggerent, que no es dedica a decorar espais i que fa un art intel·ligent". La imatge més característica de Les Santes es difondrà per tota la ciutat a través dels programes i les samarretes, a més dels propis cartells. Calleja agafa el relleu de Josep Maria Codina, autor del cartell del 2002.

Nous actes
Un espectacle teatral col·lectiu sobre la guerra d’Iraq, un rally fotogràfic de Santes, la potenciació i la nova ubicació de la Nit Eròtica i una adaptació per a infants del desvetllament bellugós i el correfoc són alguns dels actes nous del programa de la Festa Major de les Santes 2003, que se celebrarà del 18 al 29 de juliol.

El director del Patronat de Cultura, Toni Cabré, ha estat l’encarregat de presentar avui el programa d’actes, en el qual s’han potenciat les activitats de caire tradicional i popular. Cabré ha destacat el caràcter participatiu de la Festa Major, que es manifesta, aquest any, en un increment de l’oferta d’activitats organitzades per entitats, associacions i col·lectius ciutadans. Entre aquests actes s’inclou la segona edició de la Mostra de les Arts del carrer Sant Pere més Alt, la Sardinada Flamenca que organitza l’Arcàdia o l’espectacle teatral Morir a Bagdad, a càrrec del col·lectiu Teatre per la Pau. La revista Mataró Report també contribueix al programa de les Santes amb l’organització, el dia 19 de juliol, d’un recorregut per l’orgue i un concert a càrrec de Raúl Prieto amb el que es vol revindicar la importància d’aquest instrument.

El programa de les Santes es completa amb els actes tradicionals entre els quals destaca com el Sarau, la Nit Boja, l’Ofici, el concert al Parc Central –que aquest any comptarà amb el grup La cabra mecánica-, i les habituals activitats infantils i esportives.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive