El mòbil pot ser un gran aliat en les nostres sortides
El mòbil pot ser un gran aliat en les nostres sortides

Les millors apps per sortir a la muntanya

El mòbil ens pot ser de molta utilitat durant la pràctica del senderisme gràcies a les nombroses aplicacions dedicades al tema

Sortir a caminar per la muntanya, perdre's per boscos i camins escarpats, fugir de l'estrés i del soroll que a la ciutat ens esgota... però seguir enganxats al mòbil. Potser és massa contradictori sí. La temptació de deixar-lo a casa, de desconnectar, és molt gran, però en realitat no és aconsellable. Perquè el mòbil ens pot ser de moltíssima utilitat en les nostres jornades de senderisme, tant per orientar-nos i descobrir rutes noves com per salvar-nos en cas d'accident o emergència. Les apps especialment pensades per a caminants de muntanyaproliferen per fer-nos la vida més fàcil en aquest sentit. En recomanem unes quantes

Wikiloc. Una de les més conegudes i indispensables. No té preu com a base de dades de rutes, que ens podem descarregar al mòbil amb tots els detalls del recorregut per fer-la nosaltres, o bé pujar-hi la que acabem de realitzar, acompanyada de les fotos que hem fet durant el camí, per compartir-la amb la resta del món.  Les rutes s'afegeixen automàticament a Google Earth, i també permet llegir format GPX i KML perquè el track se superposi al mapa, de manera que sigui el més senzill possible de resseguir i no perdre's.

Oruxmaps. Una app de tracking completíssima que permet accedir a mapes online i offline, molt útil en el darrer cas quan, com passa de manera massa habitual, ens quedem sense cobertura de dades en plena muntanya.  Mapes que ens podem crear des de l'ordinador i després descarregar-los a l'smartphone. A més ofereix tota mena d'opcions i dades sobre les nostres rutes.

Senderisme i Teca. Similar a Oruxmpas però especialitzada en territori català. L'aplicació permet que us descarregueu les rutes de les zones que us interessin i consultar-ne el contingut (text, mapes i fins i tot el track) encara que estigueu en una zona sense cobertura.

Senderismo Señales. No teniu ni idea de què signifiquen les senyals que us aneu trobant pels camins? Si són massa críptiques per a vosaltres, aquesta app és perfecta, ja que permet consultar la senyalització bàsica del senderisme de qualsevol punt de l'Estat. I no necessita connexió a Internet.

Rain Alarm. Un dels grans temors quan sortim a caminar a la muntanya és que el temps se'ns giri en contra. Amb una meteorologia tan canviant com la catalana, sovint les previsions fallen. Rain Alarm és una app que avisa en temps real de les precipitacions que s'estan acostant, basant-se en dades reals i del moment, sense fer prediccions.

Alpify. Envia la vostra ubicació exacta en qualsevol situació d’emergència. En cas que us perdeu o de tenir un accident, pots enviar una alerta al servei 112/911 de la regió a través de l’aplicació Alpify, tant sols apretant el botó "Emergència" de l’aplicació.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive