-
-

Les llums obligatòries per passar la ITV

Els llums són un dels elements del vehicle als que presten més atenció els inspectors de la ITV, ja que és molt important per a la seguretat al volant. Són fonamentals a l’hora de conduir, per veure i ser vist. Si alguna de les llums obligatòries no funciona, no es pot passar la ITV.

A la ITV els llums es comproven mitjançant una inspecció visual. Es mira que funcionin, que estiguin ben posicionades en el vehicle, que el color sigui l’adequat, que el vehicle compti amb el nombre de llums obligatòries i finalment l’estat dels dispositius. Si algun d’aquests falla suposarà una ITV desfavorable.

 

Vehicles implicats

A la categoria d’automòbils  es troben els turismes, vehicles lleugers, furgonetes, camions i autobusos. Els llums obligatòries per a automòbils són els de posició (davant i del darrere) les d’encreuament, les de carretera, marxa enrere, placa posterior de la matrícula, antiboira del darrere, llums de marxa enrere, catadiòptrics posteriors no triangulars. Als vehicles de servei públic de viatger o lloguer amb conductor, són obligatòries les llums a l’interior.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive