L'enfrontament entre les escoles de música i la Casa de la Música Popular sorgida arrel del polèmic projecte Espais Musicals comença a calmar-se. Després de reunir-se el passat juliol amb el president de l'Institut Municipal d'Educació, Pep Comas, els representants de les cinc escoles de música Aula de Música de Massafrets, Centre d'Estudis Musicals Jordi Cabezudo, Escola de Música del Liceu, Escola de Música El Carreró i Escola Imma Planas- que no estaven d'acord amb la proposta d'extraescolars musicals que la Casa de la Música té previst iniciar aquest setembre a sis escoles del nord de la ciutat han passat de mostrar-s'hi reticents a mantenir-se a l'expectativa del funcionament del projecte aquest proper curs.
David Cabezudo, del Centre d'Estudis Musicals Jordi Cabezudo, ha comentat que a les escoles, més que la possible competència que la proposta pugui representar per a elles, els preocupa que el professorat d'Espais Musicals no estigui qualificat i les aules on s'imparteixin les classes estiguin massificades. Per aquest motiu, han sol·licitat a l'IME que s'encarregui de buscar professors preparats, ja que el projecte s'emmarca dins els Plans d'Entorn que l'IME impulsa i que es començaran a aplicar el mes de setembre de forma experimental en alguns centres de la ciutat. Creiem que aquesta és una bona idea i volem que es faci bé, ha comentat Cabezudo.
En aquest sentit, Jordi Herreruela, responsable de la Casa de la Música Popular, confia en la bona gestió que les persones que dirigiran Espais Musicals han dut a terme tirant endavant el mateix projecte a Esplugues de Llobregat. Creiem que l'educació musical a baix cost és possible i el projecte d'Esplugues ho ha demostrat, donant un resultat espectacular tant en la vessant musical com en l'empresarial, ha afirmat. D'altra banda, Herreruela ha confirmat que el professorat d'Espai Musical serà mataroní i, naturalment, ben qualificat.
Pel que fa la competència que el projecte pugui representar per a les escoles de música, Herreruela ha recordat que es tracta d'una activitat extraescolar més, com informàtica o anglès i que els centres que imparteixen classes d'aquestes assignatures no s'han vist ressentides perquè també s'ensenyin a les escoles fora de l'horari de classe. Nosaltres generarem interès per la música i els alumnes que vulguin anar més enllà de l'ensenyament que reben als Espais Musicals acudirà als centres privats, explica. De totes maneres aquestes són escoles Rocafonda, Germanes Bertomeu, Vista Alegre, Menéndez y Pelayo, Àngela Bransuela i Cirera- on els pares dels alumnes tenen pocs recursos i no es poden permetre afrontar el cost d'un ensenyament musical privat, afegeix Herreruela recordant el motiu principal pel qual s'engega el projecte: popularitzar la música entre els escolars.
Comentaris