Baron col·locant la tercera pedra.
Baron col·locant la tercera pedra.

capgros.com

La primera pedra inicia el compte enrere cap al nou local dels Capgrossos

L'equipament tindrà una superfície de 1.040 metres quadrats i està previst que les obres finalitzin d'aquí a un any.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va col·locar dissabte la primera pedra de l'equipament municipal que acollirà la seu dels Capgrossos a partir del novembre de 2007, si es compleixen els terminis d'execució de les obres previstos.

Finalment, el nou edifici tindrà planta baixa i un semisoterrani i no de quatre plantes com s'havia projectat en un principi. En el ple del mes de novembre, l'ajuntament va aprovar la modificació del projecte bàsic de l'edifici, que té un pressupost d'1.669.920 euros.

Els Capgrossos volen que el nou local sigui "un espai obert a Mataró i el Maresme i a totes les seves entitats", segons ha explicat el cap de colla, Xevi Castellví. L'equipament, situat al carrer Herrera, tindrà una superfície de 1.040 metres quadrats.

A l'edifici s'hi accedirà per la planta semisoterrània, on hi haurà la recepció i les oficines, a més d'una sala de recuperació, una sala polivalent, una sala de música, un magatzem i una sala per a instal·lacions relacionades amb l'activitat de la colla.

A la planta baixa s'hi ubicarà la sala principal de la nau, una habitació en forma de cub 10x10x10 metres. D'aquesta manera, els castellers podran assajar construccions importants sense condicionants, ja que actualment la poca alçada del local d'assaig els obliga a assajar molts cops a l'exterior. "Si plou o fa fred, hem de fer els castells a dintre i de seguida toquem el sostre", lamenta Castellví.

Un bar, una sala polivalent i vestidors per a homes i dones complementaran aquest pis. Els vestidors eren una altra de les reclamacions de la colla, que en el seu actual local no disposen de dutxes.

El nou local dels Capgrossos es construïrà dins del recinte modernista de l'antic Escorxador, projectat per l'enginyer Melcior de Palau l'any 1915 i declarat bé cultural d'interés local i protegit pel Pla Especia de Patrimoni Arquitectònic. El recinte compta amb tres naus relacionades entre si per uns passos coberts i altres edificacions auxiliars com corrals, la porteria o un dipòsit d'aigua.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive