La posidònia oceànica i l'estudi de l'alguer

La posidònia oceànica és una planta superior marina endèmica de la mar Mediterrània. Les superfícies del fons que colonitzen s'anomenen praderies, herbassars o alguers. Són font d'aliment, refugi o zona de posta i cria per a moltes espècies. Per això i per la seva sensibilitat a tota mena d'alteracions ambientals causades per l'activitat humana, els alguers marins estan protegits tant per la legislació europea com per la del Govern Català.

L'alguer de posidònia més extens de la comarca del Maresme està localitzat justament enfront de Mataró i ha estat objecte de recerca i seguiment durant molts anys. El seu estudi ha estat possible gràcies al "Projecte d'estudi i difusió de l'alguer de Mataró", on han col.laborat diferents entitats: Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, Escola del Mar de Badalona, Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró (SPAS), Confraria de Pescadors Sant Pere de Mataró, Centre d'immersió Blaumar, Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró del Patronat Municipal de Cultura, Regidoria de Ciutat Sostenible de l'Ajuntament de Mataró i la Direcció General de Pesca Marítima de la Generalitat de Catalunya.

Potenciar la conservació i seguiment de l'alguer de Mataró i vetllar per la qualitat de l'aigua marina i a més realitzar un programa de difusió de és un dels objectius contemplats en el Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2004 i forma part de l'Agenda 21 Mataró , el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive