capgros.com

'La finestra oberta. Paisatgisme català 1860-1936', al Museu de Mataró

A la mostra es poden veure prop de 70 obres d'artistes catalans

L'exposició La finestra oberta. Paisatgisme català 1860-1936, organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, es podrà visitar al Museu de Mataró a partir de divendres 23 de setembre i fins el 30 d'octubre. La mostra està formada per una selecció de prop de 70 obres dels més importants autors de la història de l'art català que han escollit el paisatge com a tema protagonista dins la seva trajectòria artística.

A partir d'un fil conductor, històric i cronològic, centrat en els principals moviments artístics que s'han viscut a Catalunya, la mostra és una passejada des del romanticisme, al primer terç del segle XIX, passant pel realisme i l'escola d'Olot, l'art nou, l'escola luminista de Sitges, el modernisme, el noucentisme, o les diferents generacions del 17, acabant amb la guerra civil, pel que va suposar de trencament.

Els noms clau del paisatgisme català es mostren a l'exposició d'una manera renovada, establint nous diàlegs, que permeten obrir noves finestres per a millorar el coneixement del que ha estat un tema clàssic en la nostra història, el paisatge.

La mostra, que és itinerant, es fruit del treball conjunt de 13 museus locals que conserven obres d'aquest període. L'aportació del Museu de Mataró a l'exposició és de tres peces: Escena marítima, de Joan Llimona i Bruguera; Paisatge de Llavaneres, de Josep Masriera i Manovens; Sant Pere de Galligants, de Santiago Rusiñol i Prats. La resta d'obres que conformen l'exposició són dels artistes Hermen Anglada i Camarasa, Antoni Badrinas i Escudé, Dionís Baixeras i Verdaguer , Joan Batlle i Amell, Josep Berga i Boix, Emili Bosch i Roger , Joan Brull i Vinyoles, Alexandre de Cabanyes i Marquès, Ricard Canals i Llambí, Miquel Carbonell i Selva, Salvador Dalí i Domènech, Melcior Domenge i Antiga, Rafael Durancamps i Folguera, Enric Galwey i Garcia, Francesc Galí i Fabra, Francesc Gimeno i Arasa, Lluís Graner i Arrufí, Sebastià Junyent i Sans , Sebastià Junyer i Vidal, Francesc Labarta i Planas, Celso Lagar Arroyo, Ramon Martí i Alsina , Manolo Martínez i Hugué, Rafael Martínez Padilla , Arcadi Mas i Fontdevila, Eliseu Meifrèn i Roig, Jaume Mercadé i Queralt, Joaquim Mir i Trinxet, Xavier Nogués i Casas, Josep Obiols i Palau, Iu Pascual i Rodés, Ramon Pichot i Gironès, Marià Pidelaserra i Brias , Darío de Regoyos y Valdés, Lluís Rigalt i Farriols, Alexandre de Riquer i Inglada , Joan Roig i Soler, Antoni Ros i Güell, Enric Serra i Auqué, Joaquim Sunyer i de Miró, Josep M. Tamburini i Dalmau, Modest Urgell i Inglada, Miquel Utrillo i Morlius, Joaquim Vancells i Vieta, Joaquim Vayreda i Vila, Antoni Vila i Arrufat i Joan Vila i Puig.

Com a complement de la mostra, el diumenge 9 d'octubre a les dotze del migdia tindrà lloc al Museu de Mataró una narració de contes relacionats amb algunes de les obres. L'activitat és gratuïta i està dirigida al públic familiar.

Divendres dia 23 • A 2/4 de 8 del vespre al Museu de Mataró.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive