La Casa de la Música Popular ja va avisar que si en alguna cosa els mataronins notarien la seva aparició seria en el fet que a partir d'ara podrien gaudir de revetlles populars coincidint amb diades assenyalades i de caràcter gratuït. Aquest principi es posarà a la pràctica per primer cop la vigília de Sant Joan al vespre, quan la platja del Varador es convertirà en el centre de la festa amb una revetlla popular on actuaran La Kinky Beat i Omelé, a partir de les 12. La nit, però, començarà una hora abans davant el Club Nàutic del Passeig Marítim amb una rua amb grups de batucada els mataronins Luta Sem Pausa i Tronada do Samba i l'Agrupació Musical del Maresme i Tabla Tarang des de dalt d'un camió que portaran la gent des d'aquest punt fins a la platja del Varador, al costat del port. Una operació que concentrarà en total una cinquantena de músics. Després de les actuacions la festa continuarà amb una eclèctica sessió dels dj's habituals del Clap fins a les set de la matí.
«Fins ara la gent se n'anava a Arenys de revetlla; ara intentem crear una festa de nou i a la platja, que creiem que és l'indret natural de Sant Joan», explica Pau Manté, de la Casa de la Música.
Inici del Cruïlla de Cultures
Aquesta revetlla popular de Sant Joan, però, servirà a més per donar el tret de sortida al festival Mataró, Cruïlla de Cultures, el projecte impulsat des de la Casa de la Música per situar la capital del Maresme en el mapa cultural català. Finançat també per l'Institut Català d'Indústries Culturals de la Generalitat i l'Ajuntament de Mataró però al marge del pressupost de la Casa de la Música, inclou tretze concerts de caràcter molt divers i repartits per tota la ciutat. «De moment hi ha molt bona expectativa. Tothom està molt sorprès amb el cartell i hi ha reaccions molt positives», comenta el mateix Manté.
Els noms més coneguts que passaran per la capital del Maresme són Maceo Parker, Diego el Cigala, Ojos de Brujo i Youssou N'Dour.
A part d'aquestes estrelles de primeríssim nivell el festival servirà també per singularitzar algunes de les festes de barri que tenen lloc fins a les Santes Peramàs-Esmandies, la Llàntia i Rocafonda. L'endemà de Sant Joan, per exemple, tindrà lloc a la cantonada de ronda O'Donnell amb Joan Larrea una festa brasilera amb els grups Capoeira, Combuca i també Luta Sem Pausa dins les festes del barri de Peramàs-Esmandies.
-
Un himne per a la revetlla
Els grups participants a la rua de Sant Joan estrenaran una cançó que pretén convertir-se en l'himne de la vetllada. L'han composta per encàrrec de la Casa de la Música els argentonins Tabla Tarang i té tres parts, una de tradicional, una més llatina i l'altra més de batucada.
Comentaris