L'acte en el moment del discurs
L'acte en el moment del discurs

Salva Fernàndez

La creació i el públic es casen a Mataró

La Sala d'Exposicions de Caixa Laietània acull la inauguració de la mostra ‘El Casament' amb la representació d'una boda

“El que ha unit l’art, que no ho separi l’home”. Amb aquesta solemnitat va acabar l’acte d’inauguració de la mostra ‘El Casament’, feta per 26 artistes lligats a Mataró, que es pot veure des de dijous passat, dia 5, a la Sala d’Exposicions Caixa Laietània. L’esdeveniment va transcórrer com si d’una autèntica boda es tractés. La intensa pluja de dijous va donar uns minuts de treva sobre les 19.30, moment en el que la Plaça Santa Anna es va omplir de color nupcial amb tot de convidats, testimonis i familiars d'un nuvi que, enlloc d’esperar a l’entrada de l’església de Santa Anna, ho feia a la porta de la Sala d’Exposicions. Tard, i de blanc, com marca la tradició, arribava la núvia amb un descapotable. Tota aquesta escenificació formava part de la inauguració de la mostra. El seu ideòleg, Pepe Novellas, va comentar a l’entrada el to irònic de la posada en escena: “és la meva venjança per tots aquells que munten casaments i ens fan disfressar-nos amb vestits, corbates i sabates que fan mal als talons”.

La idea original de Novellas era fer la mostra individualment, però el projecte va anar a més fins a l’exposició d’obres de 26 artistes diferents. Després de l’entrada de la núvia a la sala d’exposicions, amb la marxa nupcial inclosa, es va passar a orquestrar la cerimònia d’unió entre la creació -la núvia- i el públic -el nuvi-. Jaume Boter, president  de la Caixa Laietana, organitzadors de l’esdeveniment junt amb Els Dimarts Del Llimoner,  va destacar com els artistes havien sabut “reflectir nítidament la llum, el color, les situacions i l’esplendor de la festa” que suposa una boda. “També deixa veure signes de la dualitat del casament, la fragilitat d’un contracte que s'agita entre els ideals i les pors, els petons i les ruptures”.

El crític d’art Pere Pascual va ser un altre dels ‘testimonis’ davant aquesta unió entre creació i públic. “Pensava que trobaria obres d’una qualitat irregular, amb obres de potència i altres acompanyant i algunes de morralla, però això no ha estat així”, va assegurar Pascual. El crític d’art va assegurar que “totes les peces tenen una gran dignitat i m’atreviria a dir que en alguns artistes, són la millor obra que han fet mai”. Pascual va definir la mostra com diferent i transcendent “sota tres aspectes: l’art, els artistes i per la ciutat”. L’acte va cloure amb la lectura d’un poema fet per a l’ocasió de Manuel Patricio.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive