foto 3099426
foto 3099426

La Col·lecció Bassat es mostra amb tota la seva amplitud a l'Hospitalet

La Tecla Sala de l'Hospitalet acull l'exposició més gran feta mai de la col·lecció, amb seu a la Nau Gaudí de Mataró, amb 200 obres i més de 50 escultures de 68 artistes

La Tecla Sala de l'Hospitalet acollirà fins el pròxim 2 d'octubre la selecció d'obres més gran feta mai de la col·lecció Bassat d'art contemporani català, una de les més representatives de la segona meitat del segle XX, que té seu a la Nau Gaudí de Mataró. L'exposició aplega 200 obres i més de 50 escultures d'artistes com Guinovart, Ràfols Casamada, Brotat o Arranz Bravo, entre d'altres. 'Col·lecció Bassat 1940-1970', que compta amb una selecció d' obres de les sis exposicions anteriors fetes a la Nau Gaudí de Mataró i altre d'inèdites fins ara, fa un recorregut per l'art català des del final de la Guerra Civil a l'arribada de la democràcia en una transició cronològica que "mostra tant l'evolució dels artistes com la del propi país". Segons Lluís Bassat, la selecció de quadres que s'ha portat a l'Hospitalet podria ser la base del futur Museu d'Art Contemporani de Catalunya perquè "omple un buit cronològic" entre les col·leccions del MNAC i el MACBA.

El mateix Lluís Bassat, acompanyat d'alguns dels artistes presents a la mostra, ha estat l'encarregat d'inaugurar l'exposició que es podrà veure a la Tecla Sala de l'Hospitalet fins el pròxim 2 d'octubre gratuïtament. El publicista ha destacat que el seu objectiu amb aquesta nova exposició és donar a conèixer "poc a poc i amb modèstia" l'art contemporani català que compta, ha assegurat, amb artistes del mateix nivell que els grans noms internacionals. "Convido a tothom que vingui a veure-la perquè no sabem quan es podran veure plegades totes aquestes obres", ha assenyalat.

La gestora de la Col·lecció Bassat, Núria Poch, ha destacat que 'Col·lecció Bassat 1940-1970' és una mostra "ambiciosa" que recull 200 obres i 54 escultures d'un total de 68 artistes referents de l'art contemporani català, i d'un conjunt d'obres escollides d'artistes internacionals del període comprès entre el 1940 i el 1979. "La mostra és una cronologia del millor de l'art català des del final de la Guerra Civil a l'arribada de la democràcia", ha afegit.

Perecoll és l'únic artista mataroní present a l'exposició, amb diverses obres

Entre els autors representats es troba una important sèrie d'obres de Josep Guinovart, Albert Ràfols Casamada i Joan Brotat que en sí mateixes, ha assenyalat Poch, "són exposicions dins la mateixa exposició". També destaca la presència d'Eduard Arranz Bravo i dels més importants exponents de l'art contemporani català de tres dècades. Dins el mateix període cronològic s'han inclòs també obres de Picasso, Miró, Chillida Saura, Tàpies, Christo, Apple, Alexander Calder o Fernand Léger. Tot i que la majoria d'obres s'han pogut veure anteriorment a les sis exposicions que s'han fet a la Nau Gaudí de Mataró, algunes de les exposades a la Tecla Sala són inèdites perquè la col·lecció ha anat creixent en aquest temps i per aquest motiu serà possible contemplar noves obres de Chancho, Ràfols casamada, Arranz-Bravo, Guinovart, Brotat, Bartolozzi, Viladecans, Serra de Rivera, Gerard Sala i Miquel Vilà.



Des de la primera exposició celebrada a la Nau gaudí de Mataró el 2010, la Col·lecció Bassat ha presentat un total de sis exposicions -la darrera de les quals es pot visitar actualment dedicada a la dècada dels 80- que han fet un recorregut cronològic dels fons de la col·lecció i que han estat visitades per més de 40.000 persones. Es tracta d'un total de més de mi miler d'obres entre pintures, dibuixos, escultures, ceràmiques i tapissos de més de 70 artistes.  Lluís Bassat ha explicat que, junt amb la seva dona, sempre ha comprat les obres de la seva col·lecció "amb el cor" i que mai ha pensant en representar una època concreta ni en bastir "un discurs artístic determinat" . En aquest sentit, ha destacat que, malgrat que alguns experts consideren que la seva col·lecció és de les més importants de l'art català contemporani "sempre ha comprat el que li ha agradat, de l'estil i l'artista que fos". 

Sobre les obres exposades, Bassat ha assenyalat que podrien ser la base del futur Museu d'Art Contemporani de Catalunya que podria acollir perfectament la Tecla Sala i que omple el buit cronològic que hi ha entre les exposicions del MNAC i el MACBA.Quan finalitzi l'exposició, un total de 30 obres marxaran al Museu Nacional d'Art de Bulgària on faran una exposició d'art català contemporani. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive