J.Salicrú

La Coixinera fa una incursió al mercat italià amb una visita a Vernante

El grup de folk mataroní va actuar en un festival organitzar per l'associació occitana Lou Dalfin

"Tot i les divuit hores per anar i tornar que hem fet en cotxe ens ho hem apssat molt bé". Així resumia ahir Jordi Tarradellas, membre de La Coixinera, el viatge efectuat aquest passat cap de setmana a la població italiana de Vernante, prop de la frontera francesa, per participar en un festival organitzat per l'associació occitana Lou Dalfin. Els mataronins hi van anar convidats per la formació musical homònima, una de les revitalitzadores del moviment occità a Itàlia, amb qui havien coincidit en un viatge anterior al país llatí: "Lou Dalfin és un grup que mou masses, allà", ha comentat Tarradellas, després d'haver-ho comprovat amb els seus propis ulls.

La Coixinera va tocar dissabte dia 23 a la nit en un pavelló poliesportiu dins de Vernante on hi havien unes dues mil persones. Ho van fer només durant 45 minuts perquè el concert incloïa tres grups més -Trobaritz d'Oc, La Talvera i els mateixos Lou Dalfin-, de manera que van haver de concentrar el seu espectacle d'una hora i quinze minuts: "Va anar bé perquè vam gastar les mateixes energies però en menys estona, cosa que es nota força". El músic assegura que van tenir una resposta molt bona per part del públic i que al final el grup va vendre més compactes que mai. A més, per sorpresa dels mataronins, calia pagar deu euros per accedir al pavelló, cosa que per ells és un valor afegit. "Aquí et fan pagar deu euros per veure quatre grups de música tradicional i em sembla que es quedaria buit", comenta el mataroní.

El tipus de festa que van poder veure a Vernante, localitat propera a la fronterissa Ventimiglia, és molt diferent del que acostuma a veure's a casa nostra: "Semblava un concert de rock però en canvi la gent estava fent balls tradicionals. Aquí la gent o balla de forma tradicional o salta com en un concert de rock; allà passaven les dues coses alhora", ha relatat gràficament Tarradellas.

El concert de dissabte s'inseria en un festival de tres dies de durada que incloïa exhibicions esportives, una fira de luthiers i activitats per a tots els públics.

Aprofitar per fer contactes
Segons el component del grup, el viatge ha estat molt profitós perquè a part de poder tocar en un festival d'aquestes característiques el grup va fer contactes per possibles concerts en el mercat italià: "És probable que en surti alguna cosa. De fet aquesta és la única manera de que et contractin; et veuen en un concert i si els agrades et venen a buscar. De fet, aquest concert a Vernante va sorgir el cop que ja vam actuar a Itàlia".

L'anècdota més divertida es va produir pel contrast entre la calor que feia a Mataró divendres al vespre i el fred que feia l'endemà a Vernante, una poblet situat a nou-cents metres d'alçada: "Anàvem amb xancletes i quan vam arribar allà ens les vam treure de seguida perquè ens vam adonar que faríem riure i semblaríem els típics guiris", ha comentat Tarradellas.

La Coixinera la formen actualment Dani Àlvarez (flabiol, acordió diatònic i clarinet), Fèlix Jurado (coixinera, gralles i tarota), Jordi Tarradellas (viola de roda), Jaume Punsola (guitarra), Joan Villanueva (baix) i Salvador d'Horta (bateria).

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive