-
-

La batalla contra el sucre

L'OMS reclama posar fre a un problema creixent.

Ja fa mesos que a les xarxes socials hi ha una presència cada vegada més forta de continguts relacionats amb els perills que comporta la ingesta excessiva de sucre. No es tracta només d’una moda que té sortida gràcies als nous canals 2.0, sinó que és quelcom que des de l’Organització Mundial de la Salut s’està alertant de fa temps. En la seva última recomanació, l’OMS va demanar augmentar la pressió fiscal sobre les begudes ensucrades per reduir-ne la seva compra. 

Una beguda ensucrada –com una coca cola- aporta nou terrossos de sucre. L’OMS recomana que la ingesta diària de sucre sigui d’un màxim de dotze terrossos, i el problema de productes com aquests és que “el sucre no és necessari des d’un punt de vista nutricional”. Per tant, és una ingesta que no serveix per a res i que pot comportar problemes de sobrepès, obesitat, càries i el que es deriva d’aquestes situacions. Més perillosos són encara els típics sucs que els infants prenen amb tanta freqüència i que poden superar el sucre lliure d’una coca-cola. Per no parlar d’altres productes com salses de tomàquet, galetes, el ketchup o els iogurts.  

L’OMS indica que la ingesta de sucre no ha de superar el 10% de les calories diàries d’un nen o d’un adult. Per tant, en una dieta de 2.000 calories no s’han de superar els 50 grams de sucre... Quan la mitjana europea és de 100 grams. El sucre incrementa l’aportació de calòrics, treu la gana, redueix la ingesta d’aliments més nutrients i per tant desequilibra una dieta saludable. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive