Joan Salicrú

L'oposició es desmarca del Pla d'Equipaments Culturals del govern

Esperalba diu que no té sentit fer un pla només d'equipaments culturals i Mojedano addueix falta de fe en la capacitat del govern

El Pla d'Equipaments Culturals promogut pel president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, havia d'arribar avui divendres dia 4 al seu darrer estadi amb una reunió de tots els grups municipals representats a l'Ajuntament. Tot i que Graupera confiava dimarts dia 1 en què de la reunió en sortiria un consens entre els cinc grups, CiU i PP han anunciat a capgros.com que no donaran suport al Pla per falta de confiança en el govern.

El cap del grup municipal de CiU, Joaquim Esperalba, ha justificat el seu rebuig perquè el document no s'emmarca dins un pla general de la ciutat: «Hem demanat que hi hagi un pla global i això no s'està fent. Això no vol dir que no puguem donar suport als projectes un a un», ha puntualitzat, elogiant el caràcter dialogant de Graupera. Des del Partit Popular, Paulí Mojedano ha comentat que difícilment els populars se sumaran al consens: «És molt difícil que hi siguem, senzillament perquè no creiem que ho tirin endavant», ha dit. Amb el què els dos grups de l'oposició no coincideixen és en la valoració del Pla, ja que mentre CiU creu que és fluix el PP el troba molt positiu.

D'aquesta manera el Pla d'Equipaments Culturals de Graupera es convertirà en un full de ruta sense validesa normativa que s'haurà de presentar com un document del govern. Sigui com sigui, Graupera ha revelat que la creació del consorci amb el Foment Mataroní que s'havia de signar el setembre es portarà a terme un cop finalitzi l'actual procés. El regidor ha comentat també que les converses amb els altres espais escènics del centre de la ciutat -Sala Cabañes i l'Aliança- estan més endarrerides.

Tres grans prioritats
El Pla estableix tres eixos de treball: el Pla Director del Patrimoni (on s'inclou el projecte del Museu del Gènere de Punt), el Pla de Biblioteques (que preveu la construcció d'un segon equipament a l'Escorxador) i la proposta de consorcis amb els espais escènics privats del centre de la ciutat.

El Pla no inclou la Casa Arenas, Can Xalant o la Nau Gaudí, que ja estan en període d'execució i amb un pla d'usos definit –excepte la Nau Gaudí. Els dos primers equipaments s'han d'obrir a finals de 2005.

Segon intent de consens
Quan Remigi Herrero presidia el Patronat de Cultura (1999-2003), el llavors regidor socialista ja va intentar sense èxit (novembre de 2001) elaborar un Pla d'Equipaments Culturals consensuat per tots els partits que defensés les prioritats ciutadanes en aquesta matèria. Finalment, Herrero va haver d'anar aprovant els equipaments un a un. El 2003, amb l'arribada de Jaume Graupera (ICV-EUiA) a la presidència del Patronat de Cultura, l'edil ecosocialista va intentar reprendre la maniobra: «Hi ha una consciència compartida que a nivell cultural estem mal equipats i a l'hora de demanar diners serà molt més fàcil si hi ha consens», ha afirmat el regidor.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive