Un total de quatre videoprojeccions mostren des de divendres dia 7 i fins al 14 de maig els treballs de sis artistes que difonen i exploren les noves tecnologies des d'una visió artística i contemporània. El president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, inaugurarà aquesta mostra a les 20 h a l'Espai f. La iniciativa s'inclou dins el programa d'intercanvi dels espais d'art emergent de la Xarxa Transversal i recull els treballs de Carles Congost, Jordi Mitjà, Job Ramos/Marcel Dalmau, Manel Bayo i Ricard Trigo.
L'exposició ha estat pensada expressament per a la capital del Maresme i és producte del treball d'intercanvi entre les ciutats que formen part de la Xarxa Transversal d'activitats culturals de diversos ajuntaments de Catalunya, que coordina i produeix projectes en el camp de les arts visuals, entre altres.
Aquesta producció en concret l'han treballat l'Ajuntament de Girona i el Patronat Municipal de Cultura de Mataró, amb la participació d'IGAC, un web que posa a disposició dels artistes d'art contemporani una eina necessària per desenvolupar el seu treball, establir contactes i difondre la seva obra, utilitzant els nous mitjans de comunicació. Del seu apartat de net art, anomenat "Container", n'han sorgit els treballs pensats i realitzats exclusivament per a la xarxa que formen part de l'exposició.
Més informació a la web www.cultura.mataro.cat/espaif.
-
Sis artistes que exploren noves tecnologies
Ricard Trigo. La mostra compta amb la presència d'un robot, "OMISA" (nom que fa referència al famós robot ASIMO de la multinacional Honda), amb el qual el visitant de l'exposició es comunica i interactua a través d'un ordinador.
Manel Bayo. El projecte Life in progress és el resultat de l'experiència de l'artista que durant 30 dies, el mes de juny de l'any passat, es va sotmetre a la voluntat dels internautes que li donaven instruccions sobre com actuar en el seu dia a dia mitjançant internet. El resultat és el web que presenta l'artista.
Jordi Mitjà. La proposta de Mitjà és "DTM" que pretén involucrar de forma activa l'espectador, convertint-lo en un viatger virtual que juga en un mercat ambulant digital. Es busca la complicitat amb el navegant en un procés de comunicació que posa en dubte la linealitat de l'acció: de fet és una continuïtat d'imprevistos el que conforma el viatge virtual per la xarxa.
Carles Congost. L'artista Carles Congost presenta el seu projecte "Phenomena", amb el que pretén evidenciar les mancances i particularitats del mitjà amb el que està pensat: l'internet.
Marcel Dalma i Job Ramos. Finalment hi ha la proposta conjunta de Marcel Dalmau i Job Ramos, "Malaialam", una exposició oberta que es nodreix del canvi constant i que experimenta variant entre un referent visual i una paraula. Els autors ens introdueixen la xarxa com un espai de transformació que pot ser tan subtil com radical, on els llocs i els contextos es transformen contínuament.
Comentaris