F. Xavier Cugat

L'Espanya que es troba Zapatero

Si tot va com ha d'anar, en breu prendrà possessió el nou president del govern espanyol, José Luís Rodríguez-Zapatero. Han estat nombrosos els mitjans que ens han fet veure que ‘España va bién', però no ens han dit tota la veritat. L'actitud del president del govern en funcions ens ha dut a una situació crítica. Hauríem de retrocedir just després del post-franquisme per trobar una Espanya tan desconcertada com la que tenim avui en dia. Recapitulem una mica per veure quina és l'Espanya que es troba el govern Zapatero i que és el que haurà de fer en un futur pròxim.

Primer de tot, ens trobem amb un terrorisme islàmic de nova implantació. Zapatero haurà de recomposar els serveis secrets de tal manera que enlloc de fer espionatge a altres partit democràtics, ho facin per donar seguretat als ciutadans i ciutadanes d'aquest país. Espanya en aquest moment està desestructurada i amb reivindicacions pendents de les comunitats històriques degut a la manca de diàleg. Fa molts anys que Aznar no ha rebut al lehendakari basc. Deu haver-hi una quantitat de feina acumulada en la relació Estat-País Basc impressionant. Un dels reptes serà doncs recomposar el diàleg amb el nacionalisme democràtic tant al País Basc com a Catalunya. Crear una nova relació dialogant per tal que s'aconsegueixi d'una vegada per totes una Espanya on tots els seus ciutadans es trobin còmodes. De segur que el tarannà dialogant de Zapatero farà això possible.

En l'actualitat la situació del sistema educatiu, degut a les successives contrareformes del Govern Aznar, és simplement desastrosa. L'obsessió en uns objectius econòmics que un país amb dèficits estructurals com Espanya no podia assumir han trencat la línia ascendent que hi havia anteriorment al Govern Aznar. Les escoles públiques, que són per les que ha de lluitar principalment un govern, han estat completament abandonades. S'ha perdut el temps en lleis, com la de reforma universitària. ¿Com pot ser que s'hagi aprovat una llei per a la Universitat respecte a la qual absolutament tots els sectors universitaris hi estaven en contra i sense haver establert cap tipus de diàleg?

Si l'ONU no s'encarrega directament d'Iraq, els soldats espanyols han de tornar. Per sort aquest govern s'hi ha compromès. No pot ser que arrisquem la vida dels nostres soldats per defensar el petroli d'algunes empreses americanes. No obstant, segur que hem de suportar la pressió dels països interessats en mantenir els nostres soldats a l'Iraq. En aquesta línia sembla que ja s'està treballant, així com també per recomposar les nostres relacions amb els paisos de la ‘vella Europa', els de l'Europa culta, democràtica i de certs valors que sempre han d'estar per sobre del mercantilisme.

No voldria acabar sense parlar del sector dels mitjans de comunicació. La manipulació massiva a la que hem estats sotmesos aquests dies ens ha demostrat que la immensa majoria de mitjans d'aquest país, no només els de titularitat pública (amb l'honrosa excepció dels mitjans de la Generalitat de Catalunya), sinó també els de titularitat privada només obeeixen a l'ultradreta de charanga y pandereta, manipulant fins als extrems més absurds l'informació. Haurà de crear el Govern un nou estatut de RTVE, tal com ja s'ha compromés en Zapatero, però també haurà de veure com garantitza la pluralitat dels mitjans privats.

En fi, reptes importants que es troba un Zapatero de tarannà dialogant, malauradament, degut a un president xulesc i il·luminat que ha estat cessat pels ciutadans. Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online cheap phentermine online orlistat soma online lipitor diazepam cheap adipex sonata generic online generic cialis online order vicodin online modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil order adipex alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline retin lansoprazole paxil buy soma naproxen keflex generic sildenafil celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin celexa generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet testosterone tramadol orlistat buy fioricet online buy valium lansoprazole buy adipex online

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive