-
-

capgros.com

L’Ateneu ret homenatge a la joguina

L'exposició ‘Joguets' es pot visitar aquest dimarts amb una destacada mostra de joguines antigues

La joguina és un element intrínsec de la història de la humanitat. D’aquests objectes d’entreteniment n’hi ha vestigis de totes les civilitzacions i, tot i que no ho pugui semblar a simple vista, juguen un paper central en el desenvolupament humà. Fins i tot hi ha museus dedicats a la història del joguet, com és el cas del que acull la Col·lecció Mayoral a Verdú, un poble proper a Tàrrega. Part d’aquesta col·lecció es pot veure des d’aquest dimarts a l’exposició “Joguets”, a l’Ateneu de Caixa Laietana. Feia gairebé tres anys que l’entitat d’estalvis tenia en ment una exposició sobre aquesta temàtica a l’entorn de les dates nadalenques, i finalment ha estat possible.

La planta baixa de l’Ateneu està dedicada integrament als objectes de la Col·lecció Mayoral, dividides bàsicament en dos àmbits temàtics. Per una banda, una àmplia secció dedicada al futbol, amb joguines de tot tipus, des de baralles de cartes i dominós amb motius futbolístics fins a precursors del futbolí (en destaca sobretot un d’americà de 1910 i un altra d’alemany de 1940) i màquines recreatives angleses dels 50. Per l’altra, una reproducció del món de les fires d’atraccions, amb antics vehicles i autos de xoc, complementats amb autòmats, bicicletes i altres objectes.

La directora del Museu de la Joguina de Verdú, Cristina Mayoral, filla del col·leccionista fundador de l’equipament, destaca que la mostra “reflecteix la màgia de la infantesa, els records i les memòries més entranyables”. Però no tot queda en el passat. D’aquí a dues setmanes, l’exposició s’ampliarà amb una nova sala a la primera planta de l’Ateneu dedicada als jocs interactius. N’hi haurà de clàssics, com l’Scalextric o videojocs retro com Space Invaders, però també de flamants com ara consoles XBOX Kinect o Playstation 3. Un espai que, a tocar del Nadal, promet estar sempre ple de petits i grans.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive