Els Capgrossos aixecant un pilar durant la inauguració.
Els Capgrossos aixecant un pilar durant la inauguració.

capgros.com

L'Ateneu repassa la trajectòria dels Capgrossos de Mataró

Divendres es va inaugurar la mostra commemorativa dels primers deu anys de vida de la colla castellera local

L'Ateneu de la Caixa Laietana s'ha convertit aquests dies en testimoni de la trajectòria exitosa que els Capgrossos de Mataró han aconseguit en els seus primers deu anys de vida. Sota el títol Deu anys de castells. Capgrossos de Mataró 1996-2006, la mostra dedicada a la colla local repassa aquesta dècada en què han passat de ser uns desconeguts a convertir-se en tota una referència en el panorama casteller.

La concorreguda inauguració de la mostra va comptar divendres dia 19 amb la presència de la plana major de l'Ajuntament –amb l'alcalde Joan Antoni Baron i el president del Patronat Municipal de Cultura Jaume Graupera al capdavant– així com amb els màxims responsables dels Capgrossos. En un llarg parlament Baron, reconegut aficionat casteller, va recordar els èxits aconseguits pels de la camisa blava així com la importància de l'entitat en el teixit associatiu de la ciutat. Acte seguit, els assistents van gaudir del muntatge audiovisual que des del segon pis de l'Ateneu pot observar-se en una pantalla gegant instal•lada en la primera planta. Es tracta d'una gravació –obra de Manuel Cusachs– que setmanes enrera i en la que una càmera penjada d'una grua va immortalitzar des d'un planol cenital tota la construcció d'un castell pas a pas. És una bona manera d'entendre la complexitat d'una construcció humana d'aquestes característiques.

Aquest muntatge –obra del dissenyador Rafel Codina– és el màxim atractiu d'una mostra de tall minimalista que ha apostat per defugir del barroquisme que sovint tenen aquest tipus d'exposicions. El visitant també hi trobarà una immensa fotografia de familia, els diferents cartells que la colla ha encarregat a artistes i dissenyadors al llarg d'aquests deu anys, una comparativa d'alçades de diferents castells amb un altre castell com és el de Burriac, un recull de premsa que repassa les principals fites aconseguides per la colla, el projecte del futur local de l'entitat així com unes breus explicacions sobre els diferents aspectes que envolten el món dels castells. La mostra, que estarà oberta fins el 25 de juny i que ha estat coordinada per Assumpta Trabal i Jordi Fornells, membres dels Capgrossos, té previst exhibir-se en d'altres poblacions del Maresme.

Un dels molts actes previstos Deu anys de castells és una més de les moltes iniciatives que els Capgrossos estan portant a terme en el seu desè aniversari en un any en que podrien veure's les primeres construccions de gamma extra de la colla local. La bateria d'activitats commemoratives va començar el mes de març amb l'organització del cinquè torneig de futbol sala intercasteller i el mes passat amb la celebració d'un fòrum al voltant del nou format del Concurs de Castells de Tarragona. Un especial del programa La Fàbrica de Televisió de Mataró el proper 1 de juny o la presentació, a finals de temporada, d'un llibre sobre la historia de la colla són dues de les activitats previstes d'una agenda carregada d'actes social i actuacions rellevants.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive