fabre picasso
fabre picasso

capgros.com

L’arxiu fotogràfic de Palau i Fabre dedicat a Picasso surt a la llum

L’exposició es pot veure a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac fins al 14 de gener de 2018

Pablo Picasso és un dels pintors més fotografiats de la història. La porta dels seus diferents tallers, així com la de les diverses residències que va ocupar, va estar oberta a moltes càmeres. Una d´elles va ser la de Josep Palau i Fabre, considerat el principal especialista en el geni malagueny. Palau va captar Picasso, però també l´estela deixada per l´artista, visitant els llocs en els quals l´artista va viure i els estudis en els quals va pintar. Palau, a més, va fotografiar personatges relacionats amb la biografia de l´autor de ‘Les senyoretes del carrer d´Avinyó’.

Aquestes fotografies pertanyen al material de treball de Palau i són un record de les seves aventures picassianes. Amb motiu del centenari de Palau i Fabre, la Fundació Palau de Caldes d’Estrac reviurà aquestes fotografies i permet que el gran públic tingui accés a Picasso gràcies als ulls de qui va saber contemplar-lo com ningú. El gruix de fotografies es complementa amb altres documents que rarament s´han exposat i que el biògraf va guardar entre els seus papers. És el material de treball per títols com ‘Picasso vivent’, ‘Picasso i els seus amics catalans’ o ‘Estimat Picasso’. 

A aquests documents s´han d´afegir les dedicatòries que el pintor realitza pel seu estudiós o peces tan desconegudes com una escultura inèdita de Picasso guardada per Palau i que es va convertir en un improvisat cendrer pel pintor.

Poemes de l’alquimista
A més, la Fundació Palau acull dissabte dia 21, a 2/4 de 7 de la tarda, una representació entorn a l´exposició ‘Encontres de l´Alquimista´. Anna  Maluquer oferirà un recital de poemes escollits del poemari “Poemes de l´Alquimista” de Josep Palau i Fabre. La Soprano Núria Dardinyà, acompanyada al piano per Daniel Pérez, interpretarà diferents poemes musicats. Ona Mestre, dansarà ‘Poemes del Alquimista’ acompanyada de la sonoritat dels mots  dits per a ella mateixa, primer, i per voluntaris del públic després.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive