Concert d'orgue a Santa Maria
Concert d'orgue a Santa Maria

Junts per Mataró critica el govern municipal per eliminar el Festival d'Orgue

El partit considera que es perd un festival que contribuïa a dotar Mataró d'una "identitat pròpia"

Junts Per Mataró, partit a l'oposició a l'Ajuntament de Mataró amb dos regidors, ha criticat la decisió del govern municipal d'eliminar el Festival Internacional d'Orgue. El partit, segons explica en un comunicat, considera que era "un esdeveniment que contribuïa a dotar a la ciutat de Mataró d'una identitat pròpia a través de la seva història, cultura i patrimoni artístic". A més, constata que "posava en valor una peça única a Catalunya com és el cas de l'orgue de la basílica de Santa Maria", un dels més grans del país.

El partit es mostra crític amb les retallades en l'àmbit de cultura que ha implementat l'executiu municipal. "La nostra ciutat mereix una oferta cultural d'acord amb la riquesa del seu patrimoni històric i artístic. Mataró no pot renunciar a ser referència en el mapa cultural de Catalunya", afirmen des de Junts per Mataró, alhora que rebutgen l'argument del consistori de la previsió d'una davallada d'ingressos de cara als propers anys com a mesura per justificar les retallades en cultura. "No podem acceptar aquesta regressió d’inversió en l'àmbit cultural per part del nostre Ajuntament. Les polítiques culturals han de garantir el manteniment de les manifestacions festives i culturals relacionades amb el patrimoni i la cultura populars".

Raúl Prieto, promotor del festival

La formació considera que "la promoció del patrimoni local i la programació cultural de la ciutat no poden continuar supeditant-se a la burocràcia, en la pitjor de les seves accepcions", i que "no es pot excloure les entitats més actives i compromeses de la societat civil ni bandejar la seva experiència i coneixement. Les grans línies d'actuació han de provenir de directius consensuades amb aquestes".

Més crítiques a la cancel·lació del festival d'orgue

Junts per Mataró se suma a les crítiques d'ERC, el principal partit de l'oposició, que també es va mostrar contrari a la cancel·lació. El propi director artístic del festival, Raúl Prieto, va lamentar que l'Ajuntament no apostés per la continuïtat del festival, fins i tot a costa d'aplicar-hi retallades, tal i com ell mateix va proposar. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive