Els Globus d'Or, lliurats diumenge passat a Los Ángeles, van repartir premis entre algunes de les pel·lícules que arriben aquest divendres als cinemes. 'Siempre Alice' va rebre el guardó a la Millor Actriu, concedit a Julianne Moore, pel seu paper d'una dona de mitjana edat que és diagnosticada d'Alzheimer. 'La teoría del todo' va obtenir el premi al Millor Actor per a Eddie Redmayne, en el biòpic del científic Stephen Hawking. Aquestes són les estrenes més destacades de la setmana, juntament amb 'Whiplash' -també agraciada pels Globus d'Or amb els premis al Millor Actor Secundari, J. K. Simmons, i Millor Banda Sonora (Jóhann Jóhannsson), i l'espanyola 'Historias de Lavapiés', amb Guillermo Toledo.
Julianne Moore i Eddie Redmayne, grans triomfadors de la darrera gala dels Globus d'Or 2014, exhibiran el seu talent a les pantalles de cinema catalanes a partir d'aquest divendres. Moore, reconeguda com a millor actriu en uns premis que solen marcar tendència de cara als Oscar, interpreta a 'Siempre Alice' el paper d'una coneguda professora de neurologia de la Universitat de Columbia, casada i amb dos fills, a la qual es diagnostica la malaltia de l'alzheimer.
Al seu torn, Redmayne es posa a la pell del científic Stephen Hawking en el biòpic 'La teoria del todo'. La interpretació de l'evolució del cèlebre astrofísic, víctima de la malaltia de Lou Gehrig que des de fa dècades el té físicament paralitzat, va seduir el jurat dels Globus d'Or i el postula com un dels ferms candidats a obtenir l'Oscar al millor actor d'aquest any.
Amb dos guardons, al Millor Actor Secundari (J. K. Simmons) i a la Millor Banda Sonora (Jóhann Jóhannsson), 'Whiplash' és l'altra estrena destacada de la setmana. Aquesta pel·lícula explica la història d'Andrew Neiman, un jove i ambiciós bateria de jazz amb grans aspiracions. El músic es forma en un conservatori prestigiós de la costa est nord-americana, on acabarà sent alumne d'un instructor (Simmons) tan conegut pel seu talent com pels seus mètodes excessius per obtenir el millor dels seus alumnes. La passió del bateria per assolir l'èxit combinada amb l'exigència del professor, portaran el protagonista la límit de les seves capacitats i de la seva salut mental.
Willy Toledo a Lavapiés
L'actor madrileny Guillermo Toledo és un dels protagonistes de la producció espanyola 'Historias de Lavapiés', de Ramon Luque. Una pel·lícula de ficció que, no obstant això, reprodueix la vida quotidiana en aquest humil barri de Madrid, conegut per la diversitat de nacionalitats i ètnies que acull.
La pel·lícula gira al voltant de la vida d'Ernesto (Toledo), un professor de mitjana edat que torna a donar classe a l'escola després d'un període d'absència. La convivència amb els alumnes, els problemes relacionats amb la seva assistenta, amb el seu millor amic -enamorat d'una prostituta- o a la convivència amb un sense sostre que dorm a la seva escala, són alguns dels conflictes que rodegen el personatge, amb el rerefons l'ombra d'un assassinat que es va cometre mesos enrere.
D'altra banda, divendres s'estrena la pel·lícula australiana 'Babadook'. Aquest film, que va obtenir una Menció Especial del Jurat en la darrera edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, és una cinta de terror psicològic que reinterpreta el mite de l'home del sac. Ambientada a l'interior del domicili on viuen una mare i el seu fill, la pel·lícula confronta el terror nocturn del nen, provocat per un conte infantil angoixant (The Babadook), amb el malestar de la mare davant del seu patiment, que l'acabarà arrossegant cap a la paranoia.
-
Comentaris