Emma Teixidó

Jules Verne al descobert, a l’IES Argentona

'El món de Jules Verne' coincideix amb una mostra sobre el Quixot

L'Institut d'Argentona descobreix l'imaginari de l'autor de llibres com Viatge al Centre de la Terra, Vint mil llegües de viatge submarí o Volta al món en 80 dies en una exposició titulada El món de Jules Verne. Es tracta aquesta d'una mostra itinerant, creada per la Generalitat de Catalunya, sobre la vida i l'obra d'aquest autor de ciència ficció i que es munta en motiu del centenari de la seva mort. L'exposició s'inaugura avui dimarts i compta amb plafons explicatius, maquetes de les màquines que va imaginar i un recorregut profund pels personatges i enginys que va crear per la seva literatura segons ha explicat Andreu Carretero, coordinador pedagògic del centre.

La mostra compta amb biografia i plafons explicatius sobre la invenció de l'autor, l'afany d'aventures, les màquines i viatges de Verne i sobre el què han dit de la seva obra. Una làmpada d'ombres, material didàctic per difondre entre escoles i instituts, estris i maquetes (com la del famós submarí Nautilus), edicions antigues de llibres i altres elements serveixen per reforçar el coneixement d'aquest autor.

La importància de Jules Verne rau en la vigència de les seves obres. I és que allò que ell va imaginar al seus llibres, ara, fins i tot, pot ser realitat. L'objectiu de l'exposició, a més, és engrescar als més petits a la descoberta i lectura d'aquest autor de ciència ficció.

El món de Jules Verne el podem descobrir des d'avui i fins el 8 de maig al vestíbul de l'Institut d'Argentona. Una exposició oberta per la població en general, i és per aquest motiu que es podrà visitar els dies feiners de 5 a 7 de la tarda, els dissabtes de 5 a 8 i els diumenges d'11 a dos quarts de dues del migdia.

L'exposició l'ha promogut la Generalitat de Catalunya i és de caràcter itinerant. Després d'Argentona està previst que marxi cap a Mataró del 10 a 30 de maig on serà situada a la Biblioteca Caixa Laietana. Després també anirà a Premià de Mar (de l'1 al 30 de juny a la Sala de Can Manent), Vilassar de Dalt (del 25 d'agost al 30 de setembre al Museu Municipal), Premià de Dalt (del 4 al 24 d'octubre al Museu Municipal), Vilassar de Dalt (del 15 de novembre al 15 de desembre al Museu del Monjo) i Cabrils (del 10 al 30 de gener de 2006 a la Sala La Concòrdia).

Què tenen en comú Jules Verne i Miguel de Cervantes?
Què ténen a veure el Quixot de Miguel de Cervantes i el Centenari de Jules Verne? A banda que tots dos formen part de l'àmbit literari coincideixen en aniveraris: l'un celebra aquest any els 400 anys de la seva publicació i l'altre commemora aquest 2005 el centenari de la seva mort. A més, però, tots dos conviuen a Argentona sota un mateix sostre: just al vestíbul de l'Institut d'Argentona en dues mostres independents que trobarem al llarg d'aquest mes d'abril.

La mostra dels 400 anys de l'edició del Quixot és un recull de material creat pels professors i alumnes de l'institut i ja ha despretat l'interès en d'altres centres educatius. L'objectiu d'ambdues mostres és recuperar aquests clàssics i intentar d'inculcar als més joves el redescobriment de les seves obres, despertant-ne el seu interès.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive