Obres incorrectes i que fomenten la rebel·lió. Aquest és el leitmotiv principal de l’exposició que arriba aquest cap de setmana a Can Palauet, organitzada per la Diputació de Barcelona. Porta per títol “Intensities. Inconformisme, incorrecció i rebel·lió entre art i escena musical” i vol traçar una genealogia de documents, vídeos, peces musicals i enregistraments definits tots ells per la intensitat i per la recerca d’un cert esperit transgressor. Des del dadaisme fins a l’actualitat, el comissari de la mostra, David G. Torras, ofereix un viatge pel surrealisme, el futurisme o el punk i els seus moviments posteriors com el No wave. Moviments que han mostrat nombrosos punts de confluència entre l’escena artística i musical.
Entre els artistes presents a la mostra, hi figuren alguns dels provocadors més destacats del segle XX, com la Velvet Underground, el Cabaret Voltaire de Zuric, Andy Warhol, Sonic Youth o artistes conceptuals com Dan Graham, Joseph Beuys o Yves Klein.
Els àmbits expositius d’Intensities s’organitzen en quatre espais. En el primer, el mur de so, que fa referència al concepte homònim ideat per Phil Spector i que permet escoltar els documents sonors que formen la mostra. En el segon, s’exhibeixen vídeos, filmacions i treballs d’artistes que mostren com la televisió s’ha convertit en un canal d’expressió per als artistes inconformistes. En el tercer, es projecten videos d’artistes contemporanis, i el darrer es configura com un espai de documentació amb llibres, portades de discos i altres elements relacionats amb el que s’exposa. La mostra compta amb la col·laboració de LaFundició i Jokin Azpiazu com a responsables del disseny del projecte i la seva realització.
La Vetvet Underground, un dels protagonistes de la mostra
Comentaris