La regidora de Cultura, Maria José Pérez
La regidora de Cultura, Maria José Pérez

“Hem decidit concentrar els festivals de Mataró”

La regidora de Cultura defensa la desaparició del Festival d'Orgue i proposa que la seva oferta la cobreixi la Setmana de Música Antiga

La regidora de Cultura, Maria José Pérez, explica els motius que han portat a prescindir del Festival d’Orgue a la ciutat. “Hem hagut de fer un ‘reset’ i prendre decisions, una d’elles és que volem concentrar els festivals musicals en dos moments, a la primavera amb ‘A la vora del jazz’ i a la tardor amb la Setmana de Música Antiga”, relata.

Pérez afegeix que s’ha ofert als organitzadors del Festival d’Orgue prendre part al festival de la tardor, i que és una proposta que segueix sobre la taula tot i que ells no ho veuen clar. Passa el mateix amb el Tast de Jazz, que s’incorporarà al festival previst per aquesta primavera.

Un concert del Festival d'Orgue de Mataró

Davant altres retallades, com els 92.000 euros menys per Les Santes d’enguany, la regidora defensa que “l’esperit de la festa es manté” i que es reduiran despeses “concentrant actes en dies i en llocs concrets”, reiterant que volen apostar “per grups musicals de proximitat” en els esdeveniments de la Festa Major, tot i que nega que això pugui implicar canvis en el concert de pagament que acostuma a tenir un convidat potent en el panorama Estatal. “El 3 de març amb el plenari de Les Santes es podrà veure el ventall ampli de propostes que tenim preparat per la Festa Major”, resol.

"Racionalitzar els recursos"

Per Pérez, la “racionalització de recursos comporta un repte, no es tracta d’esborrar propostes però sí replantejar-les i treballar en nous horitzons”. Per defensar que al govern local li importa la cultura de la ciutat, Pérez recorda que el pressupost total d’enguany és de més de deu milions d’euros, uns “70.000 euros més que l’anterior”.

L’estratègia del govern i de la regidoria en la cultura de la ciutat passa per la “posada al dia dels equipaments de la ciutat i la concentració de festivals”. Preguntada per quina línia cal seguir més enllà dels equipaments, Pérez posa en valor “les entitats i el teixit associatiu que treballa per fer de la cultura un element de qualitat i cohesió”, i recordant el pol d’atracció que suposen espais com la Nau Gaudí. “Treballem en tres realitats: la Presó, que serà seu de les arts visuals; el Cafè Nou, espai per a la cultura emergent, i la nova biblioteca al centre de la Fundació Iluro”, va desgranar. Tot plegat, perquè la cultura sigui “punt de connexió i eina de proximitat, inclusió i reflexió” a la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive