El Patronat Municipal de Cultura (PMC) està en un moment de canvi i transformació i en aquest context acostumen a aflorar pors i amenaces quan el que hi ha són oportunitats. Aquesta és la reflexió que el president del PMC, Jaume Graupera, ha fet avui dimarts dia 28 durant una roda de premsa que ha convocat per desactivar la crisi oberta arran de la publicació d'una carta en aquest mitjà on els treballadors del PMC es queixaven de "manca de lideratge", de "capacitat de decisió" i "de transparència" en la gestió de l'ens autònom. "Estem canviant polítiques i quan passa algú es pot sentir relegat, però no creiem que sigui així", ha dit en un moment de la compareixença.
Amb to solemne, Graupera ha llegit un discurs de diversos folis en el qual ha rebatut alguns dels arguments de la carta dels treballadors, n'ha admès alguns d'altres i ha fet una lectura pública de tots els projectes que té en marxa el PMC en aquests moments per intentar desdramatitzar la sensació de crisi que s'ha desprès els darrers dies de l'acció de l'ens autònom. En el primer capítol s'ha mostrat totalment en desacord amb la suposada mala imatge que està donant el PMC darrerament: "Estem tirant endavant polítiques potents en les quals hem implicat altres administracions", ha recordat. Respecte el segon greuge, Graupera ha admès que hi ha hagut falta de transparència perquè en alguns casos s'han anat "menjant" els projectes pràcticament al mateix moment en què es "coïen".
En un altre moment de la roda de premsa, Graupera ha ratificat el seu suport a l'actual director, Rafa Milán: "Vaig meditar molt la decisió de portar una persona no vinculada a Mataró però ara ho tornaria a fer. En Rafa Milán té tota la meva confiança", ha assegurat. De totes maneres, ha reclamat públicament a Milán -que era davant seu- que faci un esforç en "incorporar energies". De totes maneres, també ha posat -amb molta cura- deures als treballadors: "Els demano que facin l'esforç per mantenir-se en les feines executives", afegint després que les responsabilitats polítiques li competien a ell. "Hem de passar de fer cultura a fer política cultural, pensant més en els consumidors que en els promotors", ha apuntat també.
-
Cap comparació amb el Cas Llansó
Preguntat sobre possibles comparacions amb el Cas Llansó, que va acabar amb la dimissió del republicà Toni Civit, Graupera ha assegurat que són dos fets que no es poden enllaçar perquè en aquesta ocasió els treballadors no tenen una intencionalitat política, cosa que segons ell si que passava amb la crisi a l'IMPEM.
Graupera durant la roda de premsa.
Comentaris