Un pare va demanar apartar el mossèn de Calde de nens el 1975

Els grans reptes de present i futur de Caldes d’Estrac

Vern Bueno Casas FOTO PORTADA: Un pare va demanar apartar el mossèn de Calde de nens el 1975

Analitzem els grans temes d'actualitat del municipi maresmenc, els seus principals atractius turístics i els objectius que afronta tant a curt com a llarg termini

“Volem posar Caldes en el mapa turístic de forma definitiva”

Entrevista a Freddy Freixas, regidor i alcaldable d'ERC de Caldes d'Estrac, per analitzar l'actualitat del municipi i els reptes que s'han d'afrontar en el futur immediat
 
regidorw         

Quina valoració fa de la temporada turística a Caldes d’Estrac?

   Molt bona. Ha vingut molta gent, se sol doblar la població resident. Aquest any comerç i hostaleria han millorat dades, molt més que els darrers dos anys marcats per la pandèmia. Hem tingut menys estrangers, però el tipus segueix sent el mateix: familiar o de parella, de proximitat, molt de visitant que hi té segona residència aquí o a la zona. Després del turista nacional hi ha sobretot francesos, seguits d’italians i d’alemanys

Quins són els atractius de Caldes?

La platja, la cultura amb la Fundació Palau i el termalisme. A Caldes, per ser tan petits, tenim molta cosa, som la perla del Maresme per la nostra ubicació privilegiada, pel passeig marítim més bonic, pel termalisme, l’art o la Pesolada, cita gastronòmica imprescindible als nostres restaurants els mesos de març i abril. La gent ve amb els deures fets i sap de seguida què hi pot trobar, la nostra mida és una virtut. La Fundació Palau i Picasso són el nostre gran atractiu. Tenim el segon museu amb més obres de Picasso d’Espanya!    

‘Caldes, càlida i salada’ és el nou eslògan. Quins valors transmet?          

La calidesa d’una població petita, acollidora i servicial, amb una idea poètica i romàntica. Càlida òbviament pel termalisme però també per la temperatura i per l’acollida de la gent. Salada perquè és una vil·la divertida, participativa, festiva, veïnal, bohèmia, ubicada vora el mar, amb la seva pròpia gastronomia, folklore i tradicions.

Quina importància té la Festa Major i les entitats de la vila?

Tenim varies entitats que participen a la festa, com ara els diables i els geganters. Els diables estan en una molt bona salut, han fet 26 anys, han completat un relleu generacional i tenen colla infantil. I el proper projecte és un Drac femení que enriquirà els correfocs. Als geganters aquest relleu els ha costat una mica més i estan en hores més baixes. La Festa Major és molt esperada per tothom i per exemple el Sopar Popular és un acte esperadíssim que òbviament fa dos anys que no es pot fer. És un sopar on venen 600 persones que porten el seu sopar. 600 persones de 3.200 que som!

A nivell d’urbanisme, quins són els principals reptes a afrontar?

Caldes és un poble de 800 anys d’història i es nota. El repte és repassar totes les instal•lacions i infraestructures i posar el poble al dia. És quelcom que no es veu fins que hi ha un problema, i ens volem anticipar a les incidències. Hem de col·laborar amb altres administracions per poder fer-ho.

Quina valoració fa del mandat?

La valoració del mandat és bona, molt marcada per la pandèmia i per l’atenció a les persones durant aquest període. Vam bolcar-nos en la nostra gent, en donar suport a l’escola, al comerç, a l’hostaleria i en la digitalització i modernització d’aquests àmbits. Som un poble clarament enfocat al turisme, així que de cara al futur volem posar Caldes al mapa turístic de forma definitiva.

Els reptes del municipi

 

Els punts d’interès, Caldes d’Estrac, un poble per perdre-s’hi

Platja, cultura, termalisme, gastronomia i ambient marítim són quatre ingredients que conformen un plat de sabor únic en un ambient càlid i salat, com diu el seu nou eslògan de Turisme. Aquesta és la recepta que es troben els visitants de Caldes d’Estrac.
 
 

Passeig dels Anglesos

 

El passeig marítim més bonic del Maresme és a Caldes d’Estrac, amb les seves mansions modernistes i noucentistes
El passeig marítim més bonic del Maresme

El passeig marítim més bonic del Maresme és a Caldes d’Estrac. Es tracta del passeig dels Anglesos, testimoni de l’època daurada de l’estiueig a la vila, quan era un dels punts neuràlgics del turisme a Catalunya. Les magnífiques mansions modernistes i noucentistes construïdes a principi de segle XX per la burgesia catalana més adinerada, i la urbanització del passeig seguint el model anglès de ciutat-jardí li donen aquesta imatge i personalitat úniques a la comarca. Passejar-hi és un autèntic plaer que es pot gaudir durant les quatre estacions de l’any.

 

 

La Fundació Palau

 

Un dels grans epicentres de la cultura al Maresme, amb una privilegiada col·lecció d’obres de Picasso i exposicions plenes d’interès
Un dels grans epicentres de la cultura al Maresme

 

Un dels grans epicentres culturals del Maresme i motiu d’orgull a Caldes d’Estrac, el centre d’art impulsat pel poeta i assagista Josep Palau i Fabre presenta exposicions permanents i temporals de gran interès, centrades sobretot en l’art català contemporani. Un dels seus principals atractius és la col•lecció d’obres de Pablo Picasso, a qui Palau i Fabre va conèixer de ben a prop (en va ser un dels grans experts mundials). La Fundació Palau és també la promotora del festival Poesia i +, que ha esdevingut una de les cites literàries i musicals amb més solera a l’estiu català.


 

Caldes, vila termal

 

El Balneari de Caldes d’Estrac manté viva la tradició balnearia del municipi, clau en la seva història
El Balneari de Caldes d’Estrac 

 

Caldes d’Estrac deu gran part de la seva història i personalitat al fet de ser un municipi termal, patrimoni que es manté plenament vigent en l’actualitat. El manantial mineromedicinal s’escalfa i es mineralitza a 2.800 metres de profunditat i les aigües emergeixen a 38,8 graus, de forma pura, cristal•lina i fluint de manera constant. El Balneari de Caldes d’Estrac és un lloc únic per gaudir d’aquest tractament únic i tradicional, ideal per a tractar afeccions a la pell, problemes digestius o a l’aparell respiratori, inflamacions i artritis o simplement per desconnectar, relaxar-se i combatre l’estrès.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive