20 foto 01 el rey monumental
20 foto 01 el rey monumental

Alberto San Juan i Guillermo Toledo obriran la temporada de teatre del Monumental

'El Rey' donarà el tret de sortida al cicle, que també inclou obres com 'Dansa d'agost' i propostes de caire més experimental i pluridisciplinar

La temporada estable de teatre i dansa de tardor aposta, un any més, per portar al teatre Monumental grans noms de les arts escèniques catalanes i estatals. La programació d'enguany està conformada per cinc obres on, a més de teatre de text, s'hi donen cita la música, la dansa i el circ, en una proposta més multidsciplinar que mai.

'El Rey' és el primer muntatge que es podrà veure al Monumental. Un espectacle dirigit i protagonitzat per Alberto San Juan, al costat de Guillermo Toledo i Luís Bermejo, que se centra en analitzar el paper que ha jugat la monarquia a l'Estat espanyol en els darrers quaranta anys. Ho fa en forma de "ficció", segons els promotors de l'obra, la companyia Teatro de Barrio, tot i que el personatge central s'anomena Joan Carles I. Un home que es presenta a l'epíleg de la seva vida, que ha d'abdicar perquè, li diuen, ja no serveix, tot i que durant molts anys n'ha fet molt, de servei. La pregunta és: a qui especialment?. Teatro de Barrio és una companyia nascuda amb voluntat política i transformadora de la societat, i 'El Rey' és una bona mostra d'aquest objectiu.

Dansa d'agost. Els mataronins també podran gaudir d'una de les obres més aplaudides de la temporada, 'Dansa d'agost'. Ferran Utzet, de l'equip de La Perla 28, dirigeix aquest muntatge de l'irlandès Brian Friel, que descriu amb tendresa i nostàlgia la vida de cinc germanes solteres d'entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poblet de Bally Beg, a la Irlanda de 1936. 'Dansa d'agost' compta amb el principal atractiu d'un gran repartiment, encapçalat per Màrcia Cisteró, Marta Marco, Òscar Muñoz i Nora Navas, i que també compta amb els mataronins Albert Triola, Clara De Ramon i Monte Vellvehí.

In Somni. Una fusió inèdita de cobla, hip hop i música electrònica. L'obra més experimental d'aquesta temporada estable és 'In Somni', un projecte que sorgeix de la col·laboració entre la Cobla Sant Jordi i la companyia Kulbik Dance per a la Fira Mediterrània, coproduït pel Mercat de les Flors. L'espectacle, que està protagonitzat per un DJ que no pot dormir (paper que realitza Dj Code) parteix de l'imaginari oníric per recrear tot un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica, el so de la cobla i l'ampli ventall de possibilitats escèniques que ofereix la dansa urbana i contemporània.

In Memoriam. La memòria històrica també es fa un lloc a la programació del cicle amb 'In Memoriam. La quinta del biberó'. La Kompanyia Lliure recorden aquests combatent que l'any 1938 van ser enviats a primera línia de foc a la batalla de l'Ebre durant la Guerra Civil espanyola. Un homenatge a uns combatents massa joves, molts de tan sols 17 o 18 anys, que van morir a la guerra o van pagar un preu molt alt tot i sobreviure.  

Solitudes. El darrer muntatge de la programació també serà força especial. Es tracta de 'Solitudes', dels autors de l'aplaudida 'André i Dorine. De nou la companyia basca Kulunka Teatro aposta pel teatre de màscares i l'experimentació amb diferents llenguatges escènics. En aquest cas ho fa per explicar la història d'un ancià que enviuda i la seva família se’n fa càrrec sense cobrir-lo afectivament com necessita. L'home acaba sortint al carrer per trobar com a companya de cartes una prostituta primerenca. Quan el fill descobreix la prostituta a casa es desencadenaran una sèrie de fets crucials a la vida d’aquests tres personatges.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive