El més normal és que vulguin amagar-se.
El més normal és que vulguin amagar-se.

SPAM

Gossos: la por als petards, com prevenir-la i gestionar-la

Cal ser molt precabuts amb els gossos quan tenen por amb els petards

Els gossos tenen por als sorolls forts com pot ser un petard. Aquesta situació, també anomenada acustofobia, provoca com a manifestacions més freqüents la por als petards, als trets amb armes de foc, a les tempestes, o al soroll del trànsit en general. La por als sorolls és molt freqüent en gossos. La principal conseqüència negativa pel gos és l’estona de por que sent cada cop que està exposat al soroll dels petards. A vegades, en el seu intent d’amagar-se, pot lesionar-se saltant tanques, trencant objectes, o pot escapar-se de la seva llar.

Per una banda, hem d’intentar no acariciar-lo, mimar-lo o donar-li més atencions de les habituals. Nosaltres som la seva referència. Si ens veu nerviosos, “diferents”, etc. l’animal es possarà més nerviós, a més correm el risc de recompensar la seva por donat que li fem més carícies quan té por. Hem de recordar que el nostre gos no entén les nostres paraules, només les nostres actituds.

Tampoc hem de castigar-lo mai quan té por, encara que es vulgui amagar o trenqui coses. La por és una emoció que el gos no pot controlar i que no ha de ser castigada. El que sí hem de fer és ser molt precabuts si sabem que el nostre gos té por, i tenir en compte el següent: repassar les tanques del jardí per assegurar-nos que el nostre gos no pot escapar; no sortir a passejar amb ell si preveiem que pot sentir petards o trons aquell dia; treure del seu abast coses que ens pot trencar o amb les que es pugui fer mal; procurar que faci exercici i es cansi abans de que sonin els petards. Això l’ajudarà a estar més relaxat; permetre-li que s’amagui, on ell vulgui: sota un llit, en una habitació fosca; fer com si no passés res: ni consolar-lo, ni castigar-lo. Actitud totalment normal; també hem d’assegurar-nos que està correctament identificat amb microxip, per si s’escapés.

En alguns casos es donen productes sedants per disminuïr el seu nerviosisme. De totes maneres, són productes que no disminueixen la por, només enmascaren el nerviosisme, i a més, no sempre funcionen bé ni són 100% segurs. Avuí en día no estàn recomanats com a tractament per la por als petards. En qualsevol cas, podeu consultar al vostre veterinari al respecte.

En tot cas, el millor és la prevenció. Acostumant el nostre gos als sorolls, petards, cotxes, etc. quan és cadell, disminuïm la probabilitat de que presenti por als sorolls. I en cas de patir-ho, consultar què fer amb el veterinari.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive