-
-

Google Stadia, la plataforma per jugar en streaming

El futur dels videojocs?

Google Stadia ja és una realitat. L’aposta de Google per endinsar-se al món dels videojocs passa per un sistema d’streaming que pugui funcionar en telèfons, PC, tauletes i televisors intel·ligents sense necessitar una consola ni una plataforma amb gran capacitat de potència. Es tracta d’un sistema com Netflix: amb el nostre compte personal podem adquirir jocs o jugar als que ens ofereix la subscripció i simplement connectem un comandament per fer-ho. No cal guardar res enlloc, ja que tot queda al núvol. Entres a la pàgina, li dones a play i s’ha acabat.

Un gran atractiu ja que Google va prometre que tindria un gran rendiment sense problemes de latència (el que tarda a reaccionar el joc des que donem l’ordre amb el comandament) i aconseguint fins a 4k de resolució i 60 frames per segon. Sona irreal, veritat? En part, ho és.

Les primeres impressions sobre Google Stadia mostren que la latència està ben ajustada, tot i que hi ha alguns moments on és massa exagerdaa i això fa que un joc pugui ser injugable (imagineu apuntar en un Call of Duty i que el moviment vagi amb retard, l’enemic s’haurà mogut de lloc), malgrat que en els testos generals funciona relativament bé. Això sí, qui ho ha provat amb jocs que precisen de reacció inmediata, com els de lluita, ho desaconsellen. Després està el problema de la resolució: El 4K o 1080p del que parla Google queda compromès pel fet que la compressió del streaming fa que el nivell de detall sigui molt inferior al d’altres plataformes. Stadia costa 9,99 euros al més incloent Destiny 2, però la resta de jocs s’han de comprar a preu de botiga (50-60 euros), quelcom que no ho fa tant atractiu com es podia esperar. Arriba amb 30 jocs al catàleg.

Connexió per jugar
Amb 10 mbp pot fer 720p i 60fps; amb 20 mbp, 1080p i so 5.1; i amb 35 megues o més, 4k i tot el rang anterior.

Founder’s Edition
L’edició estàndar porta: unitat chromecast, comandament, tres mesos de suscripció i descomptes.

30 jocs de sortida
Stadia arriba al mercat amb 30 jocs de sortida, alguns com Destiny 2, Mortal Kombat 11 o Red Dead Redemption 2.

Compatibilitat
tant el comandament de PS4 com el de la Xbox One són compatibles per jugar a Google Stadia en dispositius mòbils o des del PC.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive