capgros.com

Finalitza la restauració de Can Parera, una casa de Puig i Cadafalch

Aquesta setmana han acabat les obres de restauració de l'edifici de Can Parera, situat al carrer Nou número 20 de Mataró, una casa de cós obra de Josep Puig i Cadafalch (1867-1956). Les obres de restauració han consistit en la neteja de la façana i la rehabilitació de l'interior de l'immoble. Amb aquestes reformes, la casa original de la família Parera Pertegàs, construïda el 1894, passa a ser un edifici d'apartaments, en els pisos superiors, i un restaurant, a la planta baixa.

Aquestes obres han produït noves descobertes sobre l'edifici. Concretament a la planta baixa, la retirada d'un fals sostre ha deixat al descobert un frescos originals amb motius vegetals datats del segle XIX. A més, la rehabilitació de l'edifici també ha comportat la recuperació del safareig.

Però per ara, fins a la obertura aquest dijous del restaurant Sent Soví, la part més vistosa de la rehabilitació de l'immoble és la façana. Aquesta, malgrat trobar-se dins la ruta modernista de Mataró i ser protegida per la seva qualitat artística, fins ara passava bastant desapercebuda pels visitants. Així, la rehabilitació ha fet recuperar la vistosiat senyorial de la façana de Can Parera, que es caracteritza pels elements escultòrics que l'integren, els quals s'atribueixen a l'artista Eusebi Arnau (1863-1933), estret col·laborador de l'arquitecte mataroní, i pels esgrafiats, que combinen elements florals i vegetals.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive