Què trobarem al final de temporada? Es tancaran tots els fronts que hi ha avui oberts?
Es tanquen tots els fronts però se n’obren de nous. El principal serà el futur per salvar la fonda com a negoci familiar. Marxen alguns personatges i n’entren de nous. En l’últim episodi tenim un final esperançador per alguns personatges i amb molts interrogants per d’altres. Però és que amb el que estem vivint avui en dia, qui no té interrogants en un futur? Hem de tenir en compte que estem dins una història d’una empresa familiar que esta trontollant d’una manera brutal també per les repercussions dramàtiques que té el fet de que els fills s’assabentin de que la mare va deixar morir al pare en aquella piscina. Fins ara no s’ho creuen però és que totes les grans línies de les històries de la sèrie es tanquen la setmana anterior al capítol de final de temporada.
I de cara a l’arrancada de la 4a temporada què ens espera?
El que tindrem és el gran enfrontament entre aquesta nova concepció del restaurant per salvar-lo i la concepció tradicional de restaurant. La família es resistirà a perdre el negoci familiar però la dura realitat, que és econòmica, farà prendre decisions que faran mal a la família. A més tindrem l’entrada d’un personatge que serà l’executor de les ordres dels inversors d’aquest món dels mercats que és tant eteri. D’alguna manera el fet de trobar un soci financer per tirar la fonda endavant fa que perdin ells el control de tot el que ha sigut seu durant tant de temps, i això provoca molts conflictes.
Quins seran aquests nous personatges?
Tot això ho veurem a l’últim episodi però n’hi ha un de molt interessant per la primera setmana que és l’arribada de la tieta Consol, representada per l’actriu Montserrat Carulla, a viure a casa els Flaqué. Aquest personatge donarà molt de joc a nivell de comèdia. L’arribada de la Consol posarà la casa de potes enlaire, tots els personatges acabaran amb les ungles preparades per treure-li els ulls. I per altra banda, també hi haurà l’arribada de dos nous personatges a la fonda que sacsejaran tots els fronts. Un és un cambrer nou que és diu Òscar que fa cocktails, que és molt simpàtic i que tindrà tot un doble món i tot allò que semblarà d’entrada, no ho serà i que afectarà al personatge de la Marina.
Què és el que us va fer decidir pel Maresme per a gravar la sèrie?
La sèrie havia de ser mediterrània, s’havia fet muntanya amb “Vendelplà”, s’havia fet nucli urbà amb “El Cor de la Ciutat”, s’havia fet Vilafranca amb “Les vinyes”, s’havia fet Girona amb “Secrets de Família” i ens faltava el mar. Va ser una cosa interessant perquè primer pensàvem amb la Costa Brava perquè és molt espectacular, però hi havia raons de producció que ens aconsellaven no anar tant lluny i visitant el Maresme vam descobrir racons impressionants. Vam fer una prova de vol amb un helicòpter per veure totes les imatges i des del mar descobrir tota la entrada el que és tota la comarca ens va semblar que era realment espectacular.
El casc antic de Mataró és el centre del poble de Sant Climent...
Si, per fer la sèrie necessitem de les sinèrgies dels ajuntaments. Tenim tres punts: Sant Pol de Mar que és Sant Climent, el port d’Arenys de Mar, que és representa el port de Sant Climent, i la zona del centre de Mataró que seria el poble de Sant Climent. A Mataró hi vam trobar molta col•laboració per part de l’Ajuntament i del Tecnocampus, sobretot a l’inici de la sèrie. Tenim una noia a l’ajuntament que ens fa totes les localitzacions, per exemple per gravar a l’hospital ens van dir que no i ella ens va trobar aquesta clínica que té quiròfans sense funcionament i ens ha anat perfecte per gravar. A més Mataró és molt maco, la plaça Santa Maria i tots els carrers que la envolten són el centre del poble de Sant Climent. Per tant Mataró ho té tot, és bonic, té tot el que necessitàvem a nivell de decorats, a nivell de producció és a prop de Barcelona. La col·laboració de l’Ajuntament va ser definitiva perquè diguéssim que sí i també l’acollida per part de Mataró.
Però a més duus a terme altres projectes a la ciutat, no és així?
A l’inici de la sèrie, fa dos anys, el meu cap, que és d’aquí Mataró em va dir que el Tecnocampus volia la meva col•laboració per fer una xerrada de com es fa una sèrie. Ara mateix, hi ha hagut un conjunt de sinèrgies amb la productora Ada Media amb el Tecnocampus i amb mi hem començat una sèrie de projectes. El que farem són cursos d’interpretació per actors que han fet teatre o que han fet televisió però que volen perfeccionar el llenguatge cinematogràfic, tot i que també hi ha aficionats. Gent amb poca experiència amb la càmera. El taller el primer dia és una mica teòric i a partir del segon dia són exercicis de llegir diàlegs. Gent que tingui ganes de treballar en això. Tindrem, a més, al Jordi Planas que és el personatges del Sergi a la sèrie, que gravarà una seqüència amb cada un dels alumnes. L’objectiu és treure les pors a la gent i gaudir-ho. Es tracta de treure el millor de cada un i sobretot aprendre a veure’t actuar, que és molt important. Imés endavant en farem d’altres de producció, guió i direcció.
-
Comentaris