L'Homs UEM FM celebra la 8a victòria de la temporada

Victòria de molt de mèrit de l’Homs UE Mataró-FM contra un Grup Barna molt combatiu

L’ajustat marcador final, 62-57, demostra que les noies d’Albert Illa van haver de suar de valent per endur-se la victòria, que a 3 minuts i mig pel final estaven 6 avall en el marcador

Partit molt disputat el que va tenir lloc el dissabte a la tarda al Palau Josep Mora entre l’Homs UE Mataró-FM i el CB Grup Barna corresponent a la 8a jornada de Lliga Femenina 2. L’ajustat marcador final, 62-57, demostra que les noies d’Albert Illa van haver de suar de valent per endur-se la victòria, que a 3 minuts i mig pel final estaven 6 avall en el marcador.

El primer quart va ser el més igualat. Les mataronines no eren capaces de controlar el rebot defensiu donant  segones i terceres opcions a l’atac barceloní, però la solvència en atac permetia arribar al final d’aquest primer període amb empat a 17.

A l’inici del segon quart continuaven els problemes amb el rebot defensiu, cosa que permetia al Grup Barna agafar un petit avantatge en el marcador (18-23), però una reacció fulgurant de les grogues, que van pujar la intensitat defensiva i van poder córrer a la contra assegurant el rebot defensiu, es va traduir en un parcial de 15-0 per anar-se’n a vestidors 10 amunt: 33-23.

Si el segon període va se de color groc, el tercer va tenyir-se clarament de vermell amb un Grup Barna que va sortir a mossegar. Dos triples de sortida i una defensa molt intensa amb ajudes constants van propiciar la reacció de les barcelonines que van anar retallant diferències fins a aconseguir l’empat a 37 (parcial de 4 a 14), i encara seguirien empenyent per acabar aquest tercer quart amb avantatge en el marcador: 40-42.

La dinàmica del partit no va canviar en els primers minuts del darrer i definitiu quart. La defensa barcelonina ofegava l’atac mataroní que tenia moltes dificultats per anotar. Però amb un 47-53 a mitjan darrer quart, la reacció mataronina va teniu un nom: el de Nerea Baena. Les seves companyes van saber trobar-la a sota cistella on va donar una lliçó de joc interior: ella sola va anotar 7 punts en el tram definitiu del matx, que juntament amb una llesta Àngels Farré amb 5 punts més van capgirar el marcador, que va acabar amb victòria groga per 62-57.

Una victòria molt treballada que va demostrar la capacitat de resiliència de les noies d’Albert Illa, ja que quan tot apuntava a que les barcelonines s’endurien el matx, van saber mantenir la calma i reaccionar per acabar aconseguint el triomf que les manté a la part alta de la classificació: terceres amb un balanç de 6 victòries i 2 derrotes.

En clau individual, tornar a destacar l’actuació de la júnior Daniela López que es va enfilar fins als 14 punts (amb dos triples consecutius en el moment més dolç de les mataronines), i les ja esmentades Nerea Baena i Àngels Farré amb 13 i 10 punts respectivament.