Aida Soriano Fiérrez

Victòria esperançadora del sènior femení de la Unió

El conjunt mataroní va superar el Vinaròs per 81-74, aconseguint així el segon triomf de la temporada

El partit entre la Unió Esportiva Mataró i el Vinaròs, disputat dissabte, dia 17, al Palau Josep Mora, va acabar, aquesta vegada sí, amb victòria unionista per 81 a 74. Després de catorze jornades consecutives sense conèixer el triomf, l'equip dirigit per Cristina Navarro va poder aconseguir una victòria que deixa obertes les portes a la permanència a falta de sis jornades pel final de la competició regular. El rival de dissabte, el Vinaròs, sisè classificat, no va posar les coses gens fàcils al conjunt mataroní, que va saber conservar la calma i patir fins als últims 40 segons de partit. Amb les grans actuacions d'Elena Múrcia (20 punts, 2 rebots defensius i una assistència) i de Mireia Monleón (18 punts, 4 rebots defensius i 7 d'ofensius) secundades, però, per la resta d'integrants de l'equip, molt concentrades en tot moment, l'equip dirigit per Cristina Navarro arribava al final del primer quart amb un parcial favorable de 22-18. Al descans, la diferència de quatre punts es va veure reduïda a tan sols un, amb el 39-38 encara favorable a les unionistes. Però les noies de Cristina Navarro que no volien perdre les opcions de victòria en el tercer quart com els havia passat en els dos últims partits disputats, van pressionar les rivals i el Vinaròs només van poder arribar al definitiu i últim quart un punt per sobre les unionistes. Finalment, un parcial de 26-18 favorable a la Unió va permetre que les locals es fessin amb el triomf.

Dissabte, un dia fosc, ennuvolat i plujós, el cel es va obrir per un moment per deixar entrar un raig de sol al Palau Josep Mora. El sènior femení, després de patir durant catorze jornades consecutives derrota darrera derrota va aconseguir sumar un triomf importantíssim de cara a la moral de les pròpies jugadores, doncs la possibilitat de lluitar per la salvació ara no sembla un impossible, i evidentment, de cara a la pròpia classificació, que deixa a les de Cristina Navarro a dues victòries com a mínim del tretzè lloc, posició que permet jugar una lligueta per la permanència, mentre que l'últim lloc de la classificació comporta la pèrdua de la categoria directament.

Arriba la segona victòria de la temporada
Durant els primers deu minuts de partit, les de Cristina Navarro van aconseguir un parcial de 22-18 favorable. El segon quart, tot i perdre'l per 17-20, les unionistes van marxar al descans un punt per sobre les rivals 39-38. El record, però, dels partits contra Olesa i Segle XXI, en el que a l'equip mataroní se li havia escapat la victòria en el tercer quart, feia necessària la serenitat i la concentració suficients per tirar endavant els dos últims quarts sense sorpreses. Així doncs, les dues cistelles de Mireia Monleón, els tres triples d'Eva Congost i els tirs lliures de Berta Bayarri i Laura Argemí permetien a les unionistes no perdre el rastre del seu rival i aconseguir arribar al definitiu i últim quart a només un punt del Vinaròs (55-56). Malgrat tot, una tècnica assenyalada en contra al final del tercer quart alertava a les unionistes de la duresa que es viuria durant els últims deu minuts de partit. I així va ser: les rivals, amb Erika Gómez (25 punts) al capdavant, van lluitar totes les pilotes i van defensar dur, però les unionistes no es van deixar intimidar i van pagar al seu rival amb la mateixa moneda. Una tècnica en contra de les visitants a set minuts pel final del partit permetia a les locals recuperar una diferència de quatre punts que es veien reduïts a dos; Sandra Ruíz empatava el partit a 59 i posteriorment un triple d'Elena Múrcia avançava les unionistes en el marcador. A falta de cinc minuts per la conclusió de l'encontre l'estira-i-arronsa entre ambdós conjunts feia predir un final de partit molt disputat. I és que a falta d'un minut pel final el marcador era favorable a les locals 74-70, però res no estava decidit encara. Les noies de Cristina Navarro, però, van mantenir la calma i a falta de 38 segons pel final del partit els tirs lliures d'Elena Múrcia i, deu segons més tard, els de Mireia Chacón donaven el segon triomf de la temporada a un equip que ha patit molts revés durant tota la temporada, però que amb la victòria per 81-74 davant el Vinaròs creu més que mai en la salvació. Ara el conjunt que dirigeix Cristina Navarro segueix últim en el grup B de Lliga Femenina-2, però ja amb dues victòries i més a prop del seu immediat rival, l'Isla de Tenerife Aguere, amb quatre victòries i amb qui les unionistes s'enfrontaran en la jornada número 22.

Cristina Navarro: “Hem aguantat els nervis i al final hem aconseguit la victòria”
Al final del partit, Cristina Navarro mostrava la seva alegria i satisfacció pel treball realitzat pel seu equip: “Hem patit molt, però em sabut jugar els minuts finals, que és el que ens havien faltat en altre partits. Hem sabut aguantar els nervis i al final hem aconseguit la victòria. La setmana vinent juguem contra el Sant Adrià i si aconseguim guanyar, doncs a l'altre setmana rebríem el Tenerife Aguere amb possibilitats de posar-nos per davant i de sortir de la cua de la classificació”. Així mateix, Eva Congost, aler unionista, explicava: “Sembla que haguem guanyat la lliga, perquè la victòria arriba en un moment molt crític i perquè un triomf després de tantes derrotes és motiu de molta alegria per a tot l'equip. Perquè nosaltres juguem per guanyar i aquest triomf, que arriba en un moment en el que encara podem salvar-nos, ens permetrà afrontar amb moral els propers compromisos que tenim”.

La setmana vinent, el sènior femení de la Unió jugarà a domicili contra el Sant Adrià buscant la tercera victòria de la temporada, que les aproparia una mica més al somni de la salvació.