Marc Mayola

Victòria èpica de la UE Mataró a la pista del Sant Josep (84-85)

Un triple de Jordi Ventura a dos segons del final de la pròrroga dóna el triomf als mataronins

Després d'anar bona part del partit a remolc en el marcador, la UE Mataró va sumar, a la pista del Sant Josep, la seva segona victòria a la lliga. L'equip badaloní va controlar el tempo del partit, jugava a casa i era un dels líders de la lliga EBA. Al final del primer quart, 20-17 pels locals.

En el segon període, el Mataró va perdre el nord durant cinc minuts, en els quals no va anotar cap punt i el Sant Josep ho va aprofitar per incrementar l'avantatge a deu punts. Això sí, els unionistes van reaccionar a temps per marxar al descans amb un resultat prou ajustat (34-32).

La igualtat va ser la tònica de la segona part. El Sant Josep manava en el marcador amb petites rendes però el Mataró seguia dins del partit sense deixar respirar tranquils els locals. Al final de tercer quart, 57-55. En l'últim període, els mataronins van poder forçar la pròrroga gràcies a un parcial de 15-17. Al final dels 40 minuts, empat a 72.

Durant els 5 minuts suplementaris, semblava que el Sant Josep s'escapava, definitivament, en el marcador però, un Jordi Ventura molt inspirat, va comandar la reacció unionista i va ser l'artífex de la remuntada (30 punts, 7/10 en triples). Un triple del base a dos segons del final de la pròrroga va capgirar el marcador i donava la victòria als de Josep Maria Margall (84-85).

Margall: "En Jordi Ventura es mereix el nostre reconeixement perquè s'esforça moltíssim."
L'entrenador de la UE Mataró explica que Ventura viu el bàsquet com ningú i que treballa un bé de Déu per estar fi en els partits. Referent a la càrrega de minuts que poden tenir homes com Paco Hernández, Roger Juan, Xavier Costa o el mateix Jordi Ventura, Margall no està gens preocupat i diu que "quan jo jugava a bàsquet, el que em feia ràbia era estar a la banqueta. Per tan, no em preocupa que certs homes juguin 40 minuts perquè, normalment, només juguem un partit per setmana i són més cansats els entrenaments que els partits."

Margall valora la importància de la victòria en l'aspecte psicològic: "Anímicament ens ha anat molt bé guanyar el partit perquè perdre a la pròrroga, i més per nosaltres que ja arrosseguem tres derrotes, hagués estat duríssim."