Marc Mayola

Victòria còmoda de la UE Mataró a la pista del Navàs (71-85)

Els de Margall juguen un dels millors partits de la temporada i no donen opcions al rival

Després de l'ensopegada de la setmana passada contra l'Igualada (74-83), dissabte, el Mataró es va retrobar amb la victòria. A la pista del Navàs, el conjunt de Margall va jugar "un dels millors partits de la temporada", segons explica l'entrenador calellenc de la UE Mataró.

Sobretot a la primera part, les defenses dels dos equips van estar molt fluixes (23-30 al final del primer quart). Margall comenta que l'equip va tenir molt d'encert en atac però que també s'ha d'explicar que, a la pista del Navàs, "els cèrcols de les cistelles són molt tous. És a dir, que xuclen la pilota."

Malgrat el bon inici del Mataró, al descans, el Navàs havia retallat la diferència a només 2 punts (44-46) gràcies a un parcial de 21-16. El tercer període va ser el determinant. La defensa mataronina, molt més entonada, només va encaixar 9 punts. Els unionistes afrontaven els darrers deu minuts amb un còmode avantatge de 15 punts (53-68) i no van patir per emportar-se la victòria del Bages.

Debut de David Amor i participació testimonial d'Artur Magriñà
L'aportació del cinquet titular va ser determinat per guanyar el partit. De fet, tots els punts del Mataró els van anotar entre Paco Hernández (20), Xavier Costa (20), Roger Juan (19), Jordi Ventura (19) i Sergi Homs (6). Cal destacar, també, el debut amb el Sènior A de David Amor, un home que habitualment juga amb el B, de 2 metres d'alçada, no massa potent físicament però molt intens en el seu joc. Margall diu que "va rendir a un bon nivell". D'altra banda, Artur Magriñà va gaudir de pocs instants de joc. L'escorta "no va jugar amb la intensitat necessària" per Margall i va veure, pràcticament tot el partit, des de la banqueta.

Amb aquesta victòria, la cinquena en nou partits, la UE Mataró comparteix la quarta posició de la classificació amb quatre equips més (Prat, Montcada, Montsó i Sant Pere). Els unionistes són a una victòria del Granollers i el Tarragona, i a dues del líder Grupotel.com. El diumenge vinent, l'Esplugues, un dels equips de la part baixa de la classificació, visita el Palau Josep Mora.