Vicenç Valls, campió d'Espanya juvenil en 2000 obstacles

Vicky Sauleda acaricia el bronze però queda fora del podi

Només dos atletes del CA Laietània , cinc menys que l’any passat, van participar aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya Juvenil celebrat a la localitat granadina de Motril. Malgrat aquesta curta representació el balanç és excel·lent amb un or i un quart lloc. En els dos darrers campionats només s’havia aconseguit pujar al podi per recollir una plata. Vicenç Valls ja té un peu i mig al Campionat del Món juvenil que es disputarà a Itàlia el proper mes. 3 atletes tenien la mínima mundialista i només es permet la selecció de 2 corredors per país. Valls es va imposar amb uns esplèndids 6’06”00, nou rècord comarcal, pujant per primer cop a un podi estatal. La cursa va ser més aviat tàctica en el primer Km. Va ser en el darrer 300 on Valls va llançar l’atac definitiu que li va permetre deslliurar-se de la incòmoda companyia de Víctor Puyuelo (At. Ordel, 6'06"58) i Daniel Pérez (Platges de Castelló, 6'08"59). Amb aquest resultat qualsevol cosa que no fos la selecció del vilassarenc seria un autèntic escàndol.

I si Valls va pujar al podi, la seva companya d’entrenament, Vicky Sauleda, es va quedar a una sola centèsima del bronze. Sauleda que venia amb la 3a marca de les inscrites va córrer força tancada tota la cursa i això ho va pagar al final. Va fer una remuntada espectacular però no va aconseguir atrapar a Marina Fabregat (Elx, 2'17"46) per una sola centèsima. Per davant Blanca Fernández (León, 2'16"37) i Adriana Cagigas (Costa de Ajo, 2'16"95) es repartien l’or i l’argent. Dissabte Sauleda havia passat a la final sense problemes al córrer en 2’18”25 la seva semi.