-
-

Vern Bueno

Una cercavila d’estrelles del ciclisme als carrers de Mataró

La Volta es prepara per passar un any més per Mataró, aquesta vegada en una única jornada

Mataró consolida aquest 2016 els seus lligams amb la Volta a Catalunya. Aquest dimarts, dia 22 de març, rebrà per tercer any consecutiu els millors ciclistes del món. L’anterior govern de CiU va apostar per acollir la competició i l’executiu actual ho ha mantingut, davant l’interès que ha despertat entre els mataronins la presència de la caravana ciclista a la ciutat. Milers de persones s’hi van abocar en els dos anys anteriors i s’espera que enguany es repeteixi, especialment entre infants i joves ja que els ciclistes arriben en les vacances escolars de Setmana Santa.

I quins ciclistes, gairebé no hi falta ningú. Serà la primera cursa europea de l’any de l’actual campió del Tour de França, el britànic Chris Froome. També arriba amb pocs dies de competició el colombià Nairo Quintana, segon al Tour 2015. Més rodat ho farà Alberto Contador després de la seva espectacular París-Niça de fa una setmana, on va quedar segon després d’un gran atac en la darrera etapa. El ciclista més estimat del país, ‘Purito’ Rodríguez, serà a Mataró. L’any passat va causar baixa a darrera hora per una lesió. La llista de noms il·lustres és inacabable: l’italià Fabio Aru, guanyador de la Vuelta a España 2015; el britànic Geraint Thomas, l’australià Richie Porte, el nord-americà Teejay Van Garderen, el colombià Estéban Chaves, el francès Romain Bardet o l’holandès Tom Dumoulin, entre d’altres, seran els grans aspirants a la victòria final. A més hi haurà caçadors d’etapes brillants com Philippe Gilbert o Nacer Bouhanni.

Al contrari que l’any passat, aquest cop la Volta passarà un sol dia per Mataró, el dimarts 22, quan la ciutat acollirà la sortida de la segona etapa, amb final a Olot, d’una competició que haurà començat el dia anterior a Calella. Per això tots els ciclistes i els seus auxiliars de la competició dormiran la nit prèvia a hotels de la ciutat.