Marc Mayola

Un últim quart genial dóna la primera victòria de la lliga a la U.E. Mataró

Els de Margall trenquen la mala ratxa a la pista del River Andorra (66-77)

La U.E. Mataró comença a remuntar el vol. Després d'un mal inici de lliga, amb derrotes contra el Granollers i l'Olesa, els unionistes van guanyar a l'Andorra gràcies a un últim quart antològic. El partit va començar fatal, l'equip va sortir descentrat, molt tou en defensa i els locals ho van aprofitar per marxar al descans amb 10 punts d'avantatge (48-38).

Al tercer quart, però, els mataronins es van treure la son de les orelles per començar a capgirar un partit que semblava molt complicat. La defensa era agressiva i l'equip estava molt més fi en atac. Josep Maria Margall, entrenador del Mataró, explica que "la defensa en zona que vam practicar a l'últim quart va acabar de sentenciar l'Andorra." Un últim període en el qual l'Andorra només va anotar 8 punts, pels 21 del Mataró.

En l'aspecte individual, Margall destaca l'actuació de Roger Juan (22 punts), Xavier Costa (13 punts), i la direcció del base Jordi Ventura a l'últim quart. Un Ventura que va jugar menys minuts dels habituals perquè de seguida es va carregar amb tres personals. D'altra banda, Margall va donar força minuts a joves pivots com Sergi Homs o Adrià Fradera que, juntament amb un Paco Hernández molt encertat al tram final del partit, van minimitzar els problemes de la U.E. Mataró a la pintura.

El tècnic del Mataró explica que l'Andorra no és un dels grans de la categoria i que, per tan, "hem d'estar contents per la victòria però tampoc es tracta de tirar coets". Amb el triomf a Andorra, la U.E. Mataró té ara un balanç d'una victòria i dues derrotes. Els unionistes són onzens a la classificació del Grup C de la lliga EBA. Una classificació liderada, pels encara invictes, Sant Josep i Granollers.