Sergi Ventura dirigeix un atac del seu equip contra el Mollet. Foto, FCBQ.

La UE Mataró-Germans Homs jugarà la final de la Lliga Catalana EBA

L’equip mataroní es desfà del Mollet a les semifinals (63-76)

Segon cap de setmana consecutiu de glòria per a l’equip de Mataró. Després de certificar el seu accés a les fases d’ascens, el conjunt de la capital del Maresme segueix de Festa Major classificant-se per jugar la final de la Lliga Catalana EBA. Aquest dissabte, en el partit de semifinals disputat al Mora davant un bon número d’aficionats locals, el Germans Homs va ser superior al seu rival, el Mollet, per assegurar la seva presència a una cita que encara no té data. En principi la final s’havia de jugar aquest diumenge, però el Roser es troba confinat. Sigui com sigui, i pendents que la federació catalana determini el dia, el partit decisiu també es jugarà al Mora.

A la tercera, la vençuda. Aquesta temporada la Unió havia perdut els dos partits de lliga disputats contra el Mollet. Finalment ha sigut el torn dels mataronins, que van gestar la victòria en una fantàstica segona meitat (parcial de 25 a 40 sumant el tercer i quart període). Al descans, el Mollet s’imposava (38-36) i procurava fer aparèixer els mateixos fantasmes que en els partits de lliga. L’equip de casa, que no local en aquest partit, reaccionaria amb voracitat.

Natxo Ariño dirigia les operacions. Canell calent (3/6 en triples i 5/10 de dos), s’enfilaria fins als 20 punts. Marc Traver, 13 punts, i Jordi Juanola i Amir Marquis Warnock (12 cadascun) secundaven el pes anotador del base mataroní. A més, aquests dos últims es van encarregar de defensar la pintura amb gran determinació. Warnock va capturar 13 rebots i Juanola, 11. El concurs d’aquests quatre jugadors va ser fonamental per entendre la victòria mataronina.

L’equip de Charly Giralt va clavar el doble de triples (5 a 10) i també va ser més precís en llançaments de dos i tirs lliures. A més, va ser capaç de seleccionar molt millor els atacs i va acabar el partit amb set pèrdues menys que el rival. El duel, tenint en compte els precedents, el potencial dels equips i la importància del premi, s’ensumava igualat fins la botzina final. La Unió, però, va ser capaç d’imposar el seu gran moment per firmar el 63 a 76 definitiu.