Un moment del partit. Foto, Joan Ventura.

La UE Mataró acaricia les fases d’ascens

Una victòria a Vic ho certificaria

Victòria a casa contra el Santfeliuenc (88-71) i penúltim pas fet, camí de les fases d’ascens. La UE Mataró-Germans Homs ho té a les seves mans; una victòria a Vic, dissabte que ve en l’últim partit de la fase regular, permetria al conjunt de la capital del Maresme assegurar la seva presència a les fases. En cas de derrota, la Unió hauria d’estar pendent d’altres resultats.

L’equip, sigui com sigui, segueix transmetent sensació de poder i de creixement constant. Aquest cap de setmana, en el duel a casa davant el Santfeliuenc, els mataronins van ser capaços de sobreposar-se a un mal inici. Durant el primer quart semblava que no seria el dia. Erràtic en atac, sobretot en l’estadística de triples, el Germans Homs veia com el conjunt visitant s’emportava el primer parcial.

La millora va ser notable a partir del segon període, moment en el qual el conjunt de Mataró va començar a adquirir la seva habitual fluïdesa ofensiva. Al descans, el Germans Homs ja manava (41-38). I l’equip va seguir in crescendo després del pas per vestidors. Ferms en defensa, els mataronins van començar a obrir forat gràcies a ràpides transicions ofensives i, ara sí, a un bon encert en triples. El 66 a 55 que indicava el marcador al final del quart feia preveure un desenllaç favorable pels locals. I així va ser.

La UE Mataró va aprofitar els darrers minuts per ampliar, encara una mica més, la diferència (88-71). El Santfeliuenc, que ja no va poder entrar en el partit en cap moment, va veure com s’imposava la qualitat del conjunt local, que va poder comptar amb la bona aportació de jugadors com Pol Cánovas o Eduard Rodríguez. D’aquesta manera, el Germans Homs tanca la fase regular a casa i ara espera confirmar la seva presència a les fases d’ascens amb una victòria a la pista del Vic.