La jugadora de tennis taula mataronina Gàlia Dvorak disputarà aquest estiu, a Tòquio, els seus quarts jocs olímpics representant Espanya. Una trajectòria impressionant que, als seus 33 anys, l'han convertida en una de les millors palistes de la història país. Però això no semblen ser mèrits suficients per ser considerada una membre de ple dret de l'Estat, a tenor de com se la segueix tractant en alguns àmbits.
Dvorak, que fa tot just tres dies es proclamava campiona d'Espanya per setena vegada, ha dit prou i ha posat el crit al cel arran d'un article publicat al diari Marca, un dels més llegits en l'àmbit esportiu a l'Estat. A l'article, que fa referència a les palistes convocades per Espanya a l'Europeu de Tennis Taula de Varsòvia, es referien a la mataronina com a "ucraïnesa amb passaport espanyol".
7 veces campeona de España, 4 veces olímpica, más de 20 años en la selección, escolarizada desde parvulario en España, mis padres son españoles desde hace años... Pero para @Marca soy una ucraniana con pasaporte español. Tócate las narices. pic.twitter.com/uku3J1Mpzp
— Galia Dvorak (@galiadvorak) June 19, 2021
Dvorak s'ha indignat i així ho ha mostrat en una piulada a Twitter que s'ha fet del tot viral, amb més de 5.000 retuits i 17.000 'likes'. La palista hi deixa un missatge ben rotund: "7 vegades campiona d'Espanya, 4 vegades olímpica, més de 20 anys a la selecció, escolaritzada des de parvulari a Espanya, els meus pares són espanyols des de fa anys... Però per a Marca sóc una ucraïnesa amb passaport espanyol. Toca't els nassos'. Posteriorment Marca ha rectificat l'escrit.
En resposta a comentaris dels usuaris a la piulada, Dvorak aclareix que, òbviament, ella té la nacionalitat espanyola i no pas res similar a la 'doble nacionalitat', i quan li demanen que respongui insultant el diari en ucraïnès, respon en to de broma que primer "hauria d'aprendre" la llengua del país on va néixer. Com diu en el seu missatge, la palista ha passat tota la seva vida, des de la més tendra infantesa, a Catalunya. Nascuda a Kiev (Ucraïna) l'any 1988, va arribar a Espanya quan tenia 2 anys, amb els seus pares, i després de passar per diverses ciutats es va establir a Terrassa i posteriorment a Mataró. L'any 1999, amb tan sols 11 anys, va fitxar pel C.N. Mataró, club amb el qual ha desenvolupat gran part de la seva brillant trajectòria professional.
Aquest 2021 Dvorak disputarà els seus quarts Jocs Olímpics a Tòquio, després d'haver-ho fet a Beijing 2008, Londres 2012 i Rio 2016. Referent de l'esport mataroní durant els darrers 15 anys i una de les millors palistes que ha tingut mai l'Estat, Dvorak segueix amb moltes ganes de presentar batalla i, com demostrat, amb molt poques de ser menystinguda.
Comentaris (9)