La selecció espanyola a Gwangju. Foto: rfen

Tarragó, Bach, Espar i González, subcampiones del món

Espanya cedeix davant el potencial dels Estats Units (11-6)

Dos gols de Roser Tarragó durant el segon període situaven el 3 a 3 en el marcador. Dues canonades marca de la casa de la jugadora mataronina que pemetien somiar al conjunt espanyol. De totes maneres, i malgrat una fortalesa defensiva prou destacable, l’equip de Miki Oca no acabava de trobar la varietat requerida en els seus arguments ofensius. A més, després d’aquests dos gols, Tarragó ha topat dues vegades consecutives contra el pal. Els Estats Units, no. Les americanes han marxat al descans amb dos gols d’avantatge que ja serien definitius (5-3).

Les campiones del món han anat ampliant diferències després del descans. Quatre gols més han situat el 9 a 3 en el marcador mentre la selecció espanyola es quedava sense oxigen en atac. L’amenaça de Roser Tarragó no ha sigut suficient per fer tremolar a l’equip que ha guanyat els últims tres mundials (sis en total). Al final del tercer període, la distància entre un i altre conjunt ja era insalvable.

Només 1/8 en jugades de superioritat (4/6 els Estats Units). Aquesta estadística, al final del tercer quart, clarificava la diferència de recursos ofensius entre els dos equips finalistes. Roser Tarragó, de penal i fent el seu tercer gol a la final, situava el 9 a 4 a l’inici de l’últim quart. Espanya, però, ja no podria ni fer pessigolles a la potent selecció americana, que s’acabaria imposant per un contundent 11 a 6.

Els Estats Units guanyen el Mundial per tercera vegada consecutiva i Espanya torna a ser subcampiona, com fa dos anys a Budapest. La selecció de les mataronines Roser Tarragó i Marta Bach, i de les noves jugadores de La Sirena, Anni Espar i Irene González, s’emporta de Gwangju una medalla de plata i un bitllet pels Jocs Olímpics de l’any que ve a Tòquio.