Un moment del partit. Foto: FCBQ.

El Talenom Boet cau a les semifinals de la Lliga Catalana

L’equip de la capital del Maresme va perdre a la pista del Cadí La Seu (90-54)

“Venim amb ganes de competir i, sobretot, de gaudir de l’experiència”, deia abans del partit l’entrenador del Talenom Boet Mataró, Enric Cervera, en una entrevista a peu de pista amb Televisió de Catalunya. La cita era de prestigi. Semifinals de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 Femenina. El Talenom, com a flamant campió de la competició en la seva categoria Challenge, tenia la recompensa de lluitar pel títol de la divisió d’or. La missió era realment complicada perquè el conjunt de Mataró havia de fer front a un del millors equips del país i, per a més inri, a domicili. El Cadí La Seu va demostrar la diferència de categoria.

Fermes en defensa i ràpides a l’hora de córrer, les jugadores locals van sortir a la pista disposades a no fer cap mena de concessió. De totes maneres el Boet, fidel al seu caràcter competitiu, aguantava les envestides al final del primer quart (17-13). L’equip de Mataró contrarestava l’electricitat de La Seu amb bons tirs des de posicions exteriors.

Ja en el segon quart, el Cadí La Seu seguia aplicant la mateixa recepta amb l’afany de trencar el partit: ritme, ritme i més ritme. Els contraatacs de l’equip local castigaven la defensa del Talenom, que veia com el conjunt local s’escapava en el marcador. Al descans, 42-29 a favor de les urgellenques.

El tercer quart va servir per acabar de comprovar que, malgrat tots els esforços, la diferència de categoria quedaria palesa en el marcador. Un parcial de 28 a 18 permetia a l’equip local deixar liquidat el partit. El 20 a 7 del darrer període situava el marcador final en un +36 a favor del Cadí La Seu (90-54).

El Boet va ser una mica millor en triples (31,8% d’encert vs. 30%), però va patir dins la pintura (32 a 47 en rebots) i, sobretot, per controlar el ritme del rival. De totes maneres, la lectura del conjunt de Mataró ha de ser del tot positiva: una bona experiència de cara la temporada 2023/2024 a la LF Challenge.