Una jugada del primer partit de lliga. Foto: R.Gallofré

L’stm Mataró supera a Berlín la primera fase de l’Eurolliga

Les mataronines han guanyat quatre dels cinc partits i jugaran la segona fase de la competició europea

L’stm CN Mataró jugarà la segona fase de l’Eurolliga de waterpolo després de superar la primera lligueta a Berlín. El conjunt de Dani Ballart va començar l’aventura europea amb una derrota contra el Plebiscito Pàdua italià, però de seguida es va refer amb golejades davant l’Spandau 04 Berlín i l’Olímpic Niça. Diumenge de bon matí, el CN Mataró tancava la fase de grups amb un triomf de prestigi davant el Vouliagmeni.

• stm CN Mataró 8-9 Plebiscito Pàdua

Va ser un partit molt igualat que va començar amb petites diferències a favor del Mataró gràcies a l’encert d’Anni Espar. El conjunt italià va reaccionar amb una gran Laura Barzon i va entrar a l’últim quart amb un +2 (6-8). L’equip de la capital del Maresme ho va intentar fins l’ultim sospir i un gol de Bella Markoch a set segons del final va establir el definitiu 8 a 9.

• Spandau 04 Berlín 6-20 stm CN Mataró

Reacció furibunda del Mataró contra l’equip amfitrió de la lligueta. Les de Dani Ballart van marcar diferències des del principi (1-6), malgrat que el primer gol del partit va ser de les locals, i després d’aquest escandalós parcial inicial van controlar el desenvolupament del partit. Bella Markoch, amb 6 gols, va ser la màxima golejadora del duel.

• Olímpic Niça 7-19 stm CN Mataró

L’equip de Mataró va obrir forat a partir del segon període. En aquest lapse de temps, un parcial d’1 a 6 feia evident que el CNM tenia més potencial que el conjunt occità. El 0 a 6 del tercer quart encara feia més gran la bretxa. Bella Markoch va tornar a ser la jugadora més inspirada de cara porteria (5 gols).

• stm CN Mataró 15-8 BVSC-Zuglo

Les hongareses van aguantar dins del partit fins l’últim quart. De fet, el Zuglo es va emportar el primer parcial (3-4) i al descans només cedia d’un (8-7). A mesura que el partit avançava, de totes maneres, el Mataró va saber imposar la seva millor dinàmica ofensiva. Anni Espar, amb 5 gols, i Simone van de Kraats, que en va fer 4, van destacar en el capítol golejador.

• stm CN Mataró 8-6 Vouliagmeni

El CNM tancava aquesta primera fase de grups amb una victòria davant un dels clubs més potents del continent. Diverses vegades campió de Grècia, d’Europa i de la LEN, el Vouliagmeni sempre és un dels rivals a batre. Ho van aconseguir les jugadores de Dani Ballart, sobretot gràcies a una magnífica defensa (cap gol encaixat en l’últim quart) i a l’encert de Van de Kraats (3 gols) i Sevenich (2).

El Centre Natació Mataró, que lidera la lliga amb autoritat i que aquesta temporada ja ha guanyat la Supercopa contra el Sabadell, avança cap a la segona ronda de la màxima competició europea.