L’stm CN Mataró perd a Sabadell i es complica molt la final de lliga

L'stm CN Mataró necessita guanyar divendres a casa per buscar l’heroica l’endemà retornant la sèrie al Vallès

L’stm CN Mataró s’ha complicat la vida de valent en el primer partit de la finalíssima de la Divisó d’Honor del Waterpolo. El Sabadell ha guanyat per 11-9 el primer partit d’una sèrie en la que les jugadores de Dani Ballart han exhaurit tot el marge d’error. Toca guanyar a casa el segon partit (divendres a les 12h) per forçar un tercer matx que retorni la final a la cocapital vallesana.

L’stm ha escollit el pitjor dia per no aplicar el seu propi teorema de joc, el que li ha valgut tres títols aquest any. Per mèrit de les sabadellenques o demèrit de les de la Joan Serra, ni la defensa ofegant de la final de la Copa ni la precissió en atac de quan van guanyar-li la Supercopa no s’han acabat de veure. La missió de guanyar la segona lliga de la història es complica i convoca divendres a tot el geni competitiu d’un equip que ha tingut un mal dia però duu un any pel que mereix tot el crèdit de la seva afició.

Un stm desdibuixat

No ha començat bé l’stm CN Mataró, com si li pesés l’etiqueta de favorites que se’ls hi ha volgut entaforar tot i jugar la final amb el factor piscina en contra. Semblava desorientada la defensa, sense haver de gravitar al voltant de la idea d’anul·lar Maica Garcia, l’estrella vallesana i gran absent de la final. En atac ha costat trobar la clau que obrís la defensa del Sabadell (l’avantatge 1-2 ha estat efímera) i en defensa s’han rebut tres gols de pissarra. Markoch de contraatac i Morell deixant anar la seva esquerra hi posaven els gols però Dani Ballart feia ganyotes desaprovants.

El segon quart era el de les porteres. Sort d’Elena Sánchez perquè les locals no se n’anessin de més i desesperant Laura Ester que li negava el gol a l’stm pràcticament fins al final del període. Era altre cop l’esquerra de Sílvia Morell la que trencava el que cara a porteria o mirant el marcador podria semblar un malefici però que, val a dir, dins de l’aigua també es podia interpretar positivament. Les maresmenques anaven recuperant la voracitat i l’actitud defensiva. A darrera ja eren elles mateixes. Faltava treure el tap al davant.

L’atac va despertant, la renda no es deixa eixugar

Amb el el 4-4 d’Anna Gual i l’empat a 5 de Markoch per fi l’stm es desplegava davant, al tercer quart. Però després de fins a quatre oportunitats de posar-se per davant, el període s’indigestava de cop i dos gols de Nona Pérez permetien recuperar el doble gol de renda a les del Vallès Occidental. Segurament no feia res malament, l’equip mataroní, però el desencert semblava bloquejar-les, com atabalades de l’ambientàs de Can Llong. Tocava remuntar per buscar com a mínim l’empat.

Tres quarts sencers i un minut i mig. No és normal que tardi tan Van de Kraats a aparèixer, però una escuadra directa de l’holandesa ha estat el primer input del darrer quart. Gol del Sabadell i resposta de Markoch esgotant possessió. I penal favorable al Sabadell. La incòmode renda de dos gols començava a pesar massa. El partit consolidava aquella sensació del tot és possible que sempre amara els partits entre aquests dos equips i Morell, rematant jugada col·lectiva, feia el seu ‘hat trick’ particular a tres minuts del darrer clàxon.

Santa Van De Kraats pràcticament des dels Països Baixos responia a la sabadellenca Stephens a dos i mig del final però ni amb superioritat numèrica s’aconseguia l’empat. A la desesperada, a l’hora de la veritat el Sabadell ha tingut la calma, la sort i la certesa de qui va per davant i se sap les finals de memòria i, per contra, l’stm ha vist com se li esgotava el marge de maniobra i tornava a perdre a Can Llong en el dia més inapropiat.

Sabadell  11 - stm Mataró  9

• Parcials: 3-2 / 1-2/ 3-2 / 4-3
  • Gols: Markoch, Morell, Morell, Gual, Markoch, Van de Kraats, Markoch, Morell, Van de Kraats.