Una jugada del primer partit de lliga. Foto: R.Gallofré

L’stm CN Mataró es desfà del Catalunya

Segona victòria a la lliga (11-18)

Setmana de glòria pel Centre Natació Mataró. Dilluns, nou patrocinador (stm). Dimarts, primer títol de la temporada (Supercopa d’Espanya contra el Sabadell). Dissabte, segona victòria a la lliga per començar la temporada regular amb un sis de sis (11 a 18 a la piscina del Catalunya). Injecció econòmica i victòries en dues competicions diferents que són tota una declaració d’intencions. Així com la temporada passada el Mataró ho va competir tot però va acabar subcampió un total de quatre vegades (Supercopa, Copa, Lliga i LEN), enguany l’equip de Dani Ballart sembla més preparat que mai per aixecar títols. El primer ja és al sarró, i això tot just acaba de començar.

Després de celebrar la Supercopa contra l’altre gran equip del país, el Sabadell, l’stm CN Mataró afrontava la visita a la piscina del Catalunya amb la intenció de seguir marcant territori a la lliga. I així va ser, tot i que l’equip de Dani Ballart va haver de sobreposar-se a un bon inici del conjunt local (2-0). És veritat que al final del primer quart les mataronines ja havien sufocat qualsevol intent de fer saltar la banca. Un parcial de 0 a 6 posava les coses al seu lloc (2-6).

La dinàmica no va canviar gaire abans del descans llarg; l’stm Mataró, potent en atac, mantenia un ritme golejador impossible de seguir pel Catalunya (3 a 5 en el segon parcial per arribar a l’equador del partit amb un clar 5 a 11). El flamant campió de la Supercopa d’Espanya va perdre pistonada durant el tercer període, minuts en els quals l’equip local va poder respirar una mica i fins i tot emportar-se el marcador parcial per 3 a 2. Al final, però, cinc gols més de les mataronines farien impossible el més mínim intent de remuntada (11-18).

Anni Espar, amb cinc gols, va ser la màxima golejadora del partit. Simone van de Kraats, que en va fer quatre, va secundar a la perfecció el rol de la número 11. Anna Gual, Marta Bach i Anna Timofeeva van marcar per partida doble i també es van afegir a la festa golejadora del CN Mataró. L’stm és un equip de marcada fortalesa defensiva, però aquesta temporada ha sigut capaç de reforçar la plantilla per completar, també, una envejable bateria de recursos en atac.