-
-

Roser Tarragó i Marta Bach es proclamen campiones del món de waterpolo

Espanya tomba en la final a Austràlia per 6-8 i aconsegueix la medalla d'or; Roser Tarragó anota un golàs de llarga distància marca de la casa

Les mataronines Roser Tarragó i Marta Bach s'han proclamat aquest divendres, dia 2, Campiones del Món de Waterpolo amb Espanya després de la victòria del combinat estatal davant Austràlia per 6-8. Les jugadores de Miki Oca ja havien fet el més complicat a quarts de final, on van haver d'eliminar als Estats Units amb qui havien perdut la final dels Jocs Olímpics, però l'equip ha mostrat un gran nivell tant a semis com en la final celebrada a la piscina del Picornell, on Espanya ha dominat des de bon començament i ha culminat més d'una dècada de treball per construir un waterpolo femení competitiu i des d'avui, campió del món.

Les dues jugadores mataronines han estat presents al llarg de tota la cita barcelonina, destacant sobretot el paper de Roser Tarragó que ha acostumat a veure porteria en els minuts que ha disputat (normalment entre les sis-set més utilitzades per Oca). En la final, amb Austràlia pressionant de valent amb fent el 4-3 en el marcador, Tarragó ha demostrat una de les seves millors virtuts aconseguint un autèntic golàs des de llarga distància que la portera visitant no ha pogut aturar. Ha significat el 5-3 que donava tranquil·litat a l'equip espanyol.

En el tram final les espanyoles han dominat en el marcador i s'han encomanat a la portera Laura Ester, que ha fet diverses aturades de mèrit (11 de 16) entre les que destaca un penal en el darrer quart que podria haver posat dins del matx a les australianes. Finalment, victòria per 6-8 i medalla d'or per Espanya, que tanca així un any brillant en el que han encadenat la plata als Jocs Olímpics de Londres i aquest campionat del món. En les dues cites queda escrit també el nom de Mataró gràcies a la presència de Tarragó i de Bach, jugadores formades al CN Mataró, un club que també va apostar fort fa més de deu anys pel waterpolo femení i que ja fa diverses temporades que en recull els fruïts.